Tullinge TP till final i Stockholm cup

Patrik Dalawe sköt Tullinge TP till final i Stockholm cup i fotboll.
Patrik Dalawe sköt Tullinge TP till final i Stockholm cup i fotboll.
Tullinge TP är i final i Stockholm cup.
Tullinge TP är i final i Stockholm cup.
Tullinge TP fortsätter att chocka motståndet i Stockholm cup i fotboll. Nu är division 5-laget klart för final, och där väntar IFK Haninge som är ett topplag i trean.

Onsdagskvällens semifinal i Stockholm cup i fotboll på Brantbrinks IP slutade i triumf för hemmalaget Tullinge TP. Det blev seger mot FC Stockholm med 4–3.

– Vi stod upp jättebra och det är verkligen jättekul att vi är i final, säger tränaren Noki Baic.

Tullinge spelar i division 5 och FC Stockholm i trean. Hemmalaget fick inleda med två straffar som sattes av Oskar Idh-Talonen och Emil Brunngård.

I paus stod det 3–2 till Tullinge. FC Stockholm lyckades kvittera, men i den 74:e minuten avgjorde Patrik Dalawe med 4–3-målet.

– Patrik satte ett stenhårt skott vid bortre stolpen, säger Baic.

Tid och plats för finalen i Stockholm cup är ännu inte klar, men matchen ska spelas i september. Motståndare är IFK Haninge från division 3, samma klubb som förra säsongen slog ut Tullinge TP i kvartsfinalen i cupen.

IFK Haninge tränas av Sören ”Snuffe” Åkeby som i början av 2000-talet förde Djurgården till två SM-guld. Åkeby skickade ut en assisterande tränare som spion till Tullinges semifinal mot FC Stockholm.

– Han rapporterade att Tullinge är ett bra lag med några individuellt skickliga spelare, säger Åkeby.

Tullinge TP är i och med finalplatsen garanterat en plats i nästa upplaga av svenska cupen. Klubben får minst 20 000 kronor i prispengar och blir det slutseger inkasseras 40 000 kronor.