ANNONS

Tung derbyförlust för Central mot Solna

KFUM Central hade chansen att gå upp i serieledning i basketettan – men föll i derbyt mot Solna.
KFUM Central hade chansen att gå upp i serieledning i basketettan – men föll i derbyt mot Solna.
Förra veckan tog KFUM Central basket en historisk derbyseger mot Alvik. Mot Solna Vikings hade Stockholmslaget inte lika stor lycka och föll hemma i Gärdeshallen med 71–91.
ANNONS

KFUM Central, med bas på Norrmalm och Östermalm, har inlett basketettan starkt och visade tidigt under säsongen att laget kommer tillhöra tabellens toppregion. Detta illustrerades inte minst när lokalrivalen Alvik förra veckan för första gången någonsin besegrades i en tävlingsmatch.

I söndagens toppmöte med Solna gick det dock inte lika bra. Trots en färsk derbyseger i bagaget blev det en tuff match för hemmalaget i Gärdeshallen.

Johan Westerlund var, precis som i mötet med Alvik, den i Central som hade bäst skottlycka och gjorde 20 poäng, men detta hjälpte föga då hemmalaget direkt hamnade i underläge mot Solna. Efter det var laget aldrig nära att komma ikapp.

Vikings vann samtliga fyra perioder och vann till slut klart med 91–71, mycket tack vare centern Nicholas Smith som satte 23 poäng.

Resultatet innebär att det nu är fyra lag som ligger på tolv poäng i toppen av basketettan. KFUM Central har sämst poängskillnad av dessa och ligger därmed på fjärdeplats. Solna däremot tog i och med derbyvinsten ett skutt förbi Central upp som ny trea. Leder, med två matcher mindre spelade, gör LF Future från Luleå.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.