ANNONS

Tunga nyförvärvet: ”Känns spännande”

I våras åkte han på karriärens tyngsta smäll när Ljusdal åkte ur elitserien. Nu har Fredrik Hansson flyttat till Stockholm för att ta Gustavsberg till nya höjder.

– Det känns som att klubben är på väg uppåt, säger han.
ANNONS

För Fredrik Hansson har vägen till toppen av karriären varit aningen brokig. Den Ljusdalsfostrade bandyspelaren hade i början svårt att ta en plats i elitserielaget och fick sig en släng av sjukdomen twar, något som höll 25-åringen borta från sporten i två år.

Men Fredrik Hansson har jobbat sig tillbaka. Via en säsong i norska Drammen tog han sig tillbaka till A-laget i Ljusdal där han tog en ordinarie plats.

– Det gick väldigt bra, jag fick förtroende i Ljusdal och utvecklades mycket under den perioden, säger han.

För egen del stod Fredrik Hansson spelmässigt på toppen av karriären. Desto tyngre gick det för Ljusdal. Det klassiska elitserielaget, med totalt 47 säsonger i den högsta serien och ett SM-guld 1975, åkte i våras ur elitserien.

– Det var väldigt tråkigt. En tung period, men det är smällar man kan åka på i sporten, säger han.

Men uttåget ur elitserien öppnade för nya möjligheter. Kontraktet med Ljusdal gick ut i samma veva och Fredrik såg sin chans att flytta till Stockholm där hans flickvän började studera för ett år sedan. Och i september kritade han på för allsvenskt spel i Gustavsberg, vilket var ett naturligt beslut.

– Jag känner väldigt många i laget här sedan tidigare. Flera av spelarna gick på bandygymnasiet i Ljusdal, där jag kommer ifrån, säger han och fortsätter:

– Jag har varit i kontakt med Gustavsberg tidigare år, men då har elitserien lockat mer. I år ville jag testa något nytt och då var det ett ganska lätt väl.

På lördag startar säsongen med bortamatch mot Borlänge, men förberedelserna kunde ha varit bättre. Gustavsberg har än så länge bara kört ispass i Relitahallen i Uppsala och på en utomhushockeyrink vid Ekvallen i Gustavsberg där isen på bandyplanen än så länge lyser med sin frånvaro.

ANNONS

Trots det gillar Fredrik Hansson sin nya tillvaro där han jobbar som fastighetsskötare vid sidan av bandyn.

– Jag trivs jättebra på jobbet också. Det var klubben som hjälpte mig kontakta ett företag och då fick jag jobb nästan direkt.

Vad har du fått för intryck av Gustavsberg?

– Det känns jättespännande och kul att komma hit. Alla träningsmatcher jag har spelat hittills har varit väldigt bra. Det gäller att hitta en så hög lägstanivå som möjligt, då tror jag absolut att det kommer att gå bra för oss.

De senaste säsongerna har Gustavsberg hamnat på undre halvan i serietabellen, kring åttonde- och niondeplatsen. Nu siktar föreningen högre.

– Det känns som att klubben är på väg uppåt och det ska bli spännande att se hur högt upp vi kan komma i vinter.

Fakta

Ställs mot sitt gamla lag på Lucia

Namn: Fredrik Hansson.

Ålder: 25.

Bor: Solna.

Yrke: Bandyspelare och fastighetsskötare.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Ljusdal och norska Drammen.

Aktuell: Debuterar i allsvenskan norra när Gustavsberg på lördag gästar Borlänge i säsongspremiären. På Lucia, den 13 december, ställs han mot sitt gamla lag Ljusdal som då gästar Ekvallen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.