Två lämnar Frej för rivalen i Vallentuna

Sebastian Jurell och Hannes Andersson beslöt att lämna Frej Täby och parkera skorna på hyllan.

Nu är de i stället klara för Vallentuna BK, nykomlingar i division 3.

Sebastian Jurell, 30, hade gjort tio säsonger i Frej när han i december fattade beslutet att lägga av. Han ska bli pappa i april och kände att det, plus jobb och fotboll, skulle bli för mycket.

– Jag var säker på att när jag fimpade Frej skulle det vara nog. Tre veckor senare insåg jag att jag inte klarade att gå från sex fotbollsdagar i veckan till noll. Det var en salig blandning av känslor i kroppen och huvudet.

Hannes Andersson, 28, råkade ut för ett komplicerat fotbrott i augusti. Fotleden gick av nere vi knölen, dessutom skadades fyra ledband. Han beslöt att lägga av men upptäckte att han slarvade med rehab-träningen när en fotbollssäsong inte längre fanns som morot.

I dag kan han jogga, målet är att bollträna i februari/mars och vara aktuell för spel till första division 3-omgången.

– Att satsa på en återkomst i division 1 kändes stressigt, att sluta blev mycket värre. VBK vet om förutsättningarna och jag, vi, är väldigt inspirerade inför att spela i trean med klubben.

”Sebbe” tycker att 2012 var hans bästa säsong i karriären och är nyfiken på VBK.

– Rivaliteten mellan Frej och VBK har gjort att man alltid haft band till VBK. När de hörde av sig gick jag på magkänsla, säger han.

Reaktionen i Frej Täby är ”lycka till”, enligt sportchefen Mats Claesson.

– Det vore härligt om Hannes kom tillbaka efter sin skada. Division 3 blir bra för honom och vi kan kanske få tillbaka honom om någon säsong, säger Mats Claesson.

Hannes lämnar en dörr på glänt till Frej.

– Om jag klarar av att komma tillbaka från skadan kanske Frej kan locka i framtiden. Det var tufft att lämna, men nu känns Vallentuna som en inspirerande utmaning, säger Hannes Andersson.