Tyresö Handboll på akut tränarjakt

Tyresö Handbolls damlag jobbar mot klockan.

Om elva dagar är det elitseriepremiär, men vem som blir ny tränare är ännu inte klart. Inte heller är truppen spikad.

Den 20 september spelar nykomlingen Tyresö Handboll premiärmatch i damernas elitserie borta mot Spårvägen. Vem eller vilka som sitter på tränarbänken är inte klart. Inte heller vilka spelare som ska vara med.

– Det ska lösa sig under veckan, säger klubbens sportchef Jan Flinckman. Vi jobbar med två alternativ. När det gäller spelartruppen hoppas vi kunna knyta två, tre nya spelare till oss innan premiären.

Tyresös tränarduo Nicklas Blomgren och Peo Hammarström lämnade in sin avskedsansökan den första september. Då återstod bara 19 dagar till premiären. Blomgren och Hammarström tyckte inte att de hade fått tillräckligt stöd av klubbens organisation.

– Där skiljer sig våra uppfattningar åt, säger Flinckman.

Den nya situationen har givetvis varit jobbig för både spelare och ledare. Nu jobbas det stenhårt för att ha ett färdigt lag till premiären. Flera tränare har hört av sig till Tyresö och erbjudit sina tjänster.

– Jag blev lite förvånad över att det fanns så många lediga tränare.

Tyresös damer var bottentippade redan innan avhoppet, och är det ännu mer nu. Inga etablerade nyförvärv har tillkommit.

Senast Tyresö (då med namnet Tyresö HF) spelade i elitserien var säsongen 2010/2011. Då slutade det med 22 raka förluster. Risken finns att det blir samma visa igen.

– Men vi hoppas kunna spetsa truppen med två, tre spelare, säger Flinckman. En del lag har stora trupper med kanske 20 spelare, och de som inte kommer att få så mycket speltid kanske kan lånas ut till oss. Det lär locka mer att spela i elitserien än i ett farmarlag.

Tyresö visade i helgen att man kanske kan överraska. Då besegrades elitseriekonkurrenten Skånela med uddamålet i en träningsturnering. Matchen mot blivande premiärmotståndaren Spårvägen förlorades med uddamålet.

– Det är två lag vi ska kunna ta poäng mot i elitserien, säger Jan Flinckman.