Tyresö mot PSG i Champions League

Tony Gustavsson sitter på huk och kollar fredagsträningen med sitt Tyresö FF. Både han och spelarna ser fram emot mötet mot Paris Saint-Germain i Champions league.
Tony Gustavsson sitter på huk och kollar fredagsträningen med sitt Tyresö FF. Både han och spelarna ser fram emot mötet mot Paris Saint-Germain i Champions league.
I kväll möter Tyresö FF Vittsjö i allsvenskan. Hemmaspelarna är säkert fokuserade, men en annan fotbollsmatch finns nog också i tankarna.

Den 9 oktober kommer Paris Saint-Germain till Tyresövallen för att spela Champions League.

Tyresö FF:s första match någonsin i Champions League blir en riktig höjdare. Det franska storlaget Paris Saint-Germain står för motståndet. TFF börjar hemma onsdagen den 9 oktober, och spelar i Paris onsdagen därpå.

– Vi kommer att ha mer än fullsatt på Tyresövallen, säger TFF:s ordförande Hans Lindberg. Det är ett unikt tillfälle att kunna presentera toppfotboll i en liten kommun söder om Stockholm.

Lindberg fanns på plats i torsdags i schweiziska staden Nyon när Champions League lottades.

I en skål fanns 16 lila bollar som innehöll namnen på lika många seedade lag. I den andra skålen med oseedade lag fanns 16 vita bollar. I en av dessa fanns en lapp med Tyresö FF:s namn.

Tyresös vita boll drogs som nummer fyra av Uefas Karen Espelund. Uefas generalsekreterare Gianni Infantino drog sedan den lila bollen med Paris Saint-Germain.

– Eftersom vårt mål är att gå ända till final är det lika bra att ställas mot starkt motstånd direkt, säger Lindberg. Det blir jätteroligt att möta PSG även om det säkert blir en tuff fajt.

Paris Saint-Germains tränare Farid Benstiti kände sig däremot inte alltför uppåt efter att hans lag lottats mot Tyresö.

– Det var kanske den svårast tänkbara lottningen, säger han till PSG:s hemsida. Tyresö är ett komplett lag som har många värvat många bra spelare, både svenska och utländska stjärnor. Exempelvis Marta som jag tycker är världens bästa spelare.

PSG har också många landslagsspelare. En av dem är svenskan Kosovare Asllani.

Tyresö FF:s lagkapten Caroline Seger säger till TFF:s hemsida att hon ser fram emot att möta PSG.

– Det blir spännande. PSG är ett lag som är ganska lika oss i sin satsning med högt uppsatta mål. De har några vassa spelare, framför allt Kosse (Kosovare Asllani), men också mittfältaren Shirley Cruz från Costa Rica, backen Laura George från Frankrike och Tobin Heath från USA.

Seger litar på att TFF-tränaren Tony Gustavsson hittar nyckeln till hur PSG ska besegras.

– Jag tror säkert att Tony, som är en taktiskt skicklig tränare, kan lista ut några bra sätt som vi kan slå dem med.

Tony Gustavsson lär inom kort åka till Frankrike för att scouta PSG. Redan i dag kommer PSG:s matchrepresentant Maika Fischer till Tyresö för att tillsammans med TFF gå igenom allt som tänkas kan inför matcherna.

– Det blir en heldag som rundas av med att vi ser Tyresö spela mot Vittsjö, säger Hans Lindberg.

Tyresös stora stjärna Marta är inte med på grund av diskbråck. Men om allt går som det ska spelar hon mot Paris Saint-Germain.

Fakta

Tyresö FF vill till finalen i Lissabon

Tyresö FF lottades mot Paris Saint-Germain i första omgången i Champions league.

Tyresö spelar hemma den 9 oktober, och returen i Paris är den 16 oktober.

Om Tyresö går vidare väntar segraren i mötet Tavagnacco (Italien) och danska Fortuna Hjørring.

32 lag gör upp om vilket lag som är bäst i Europa. Finalen spelas den 22 maj i Lissabon, Portugal.