ANNONS

Tyresös damer redo för handbollsrysare

Kantspelaren Linn Ebbvik Neumann och målvakten Emma Hillgren är två nyckelspelare. Om de lyckas mot Kristianstad hemma på söndag är chansen stor att Tyresö Handboll går till elitserien.
Kantspelaren Linn Ebbvik Neumann och målvakten Emma Hillgren är två nyckelspelare. Om de lyckas mot Kristianstad hemma på söndag är chansen stor att Tyresö Handboll går till elitserien.
På söndag spelas årets match i Tyresöhallen. Kristianstad HK kommer på besök för att möta Tyresö Handbolls damer. Segrande lag är klart för elitserien.
ANNONS

Klockan 16 på söndag inleds ett handbollsdrama i Tyresöhallen. Det är sista omgången i damallsvenskan och två lag gör upp om en plats i elitserien i handboll. Frågan är vilket lag som är kyligast i denna nervpirrande match – Tyresö Handboll eller Kristianstad HK.

– Vi är inget nervöst lag, och vi kommer att vara jäkligt taggade, säger Tyresös målfarliga kantspelare Linn Ebbvik Neumann som är en nyckelspelare med sina kontringar.

En annan viktig spelare är lagkaptenen och målvakten Emma Hillgren.

– Vi går för vinst, säger Emma. Vi ska visa publiken att detta är vår borg!

Linn och Emma är väl medvetna om att de möter ett bra lag. Kristianstad har en bred trupp och ett äss i den tjeckiska landslagsspelaren Martina Crhová, en vänsterhänt högernia. Även Sara Carlström och Caroline Månsson är spelare att se upp med.

Tyresö föll med 1727 i den allsvenska premiären borta mot Kristianstad.

– Jo, men då hade vi i princip ett nytt lag och var inte samspelta, säger Linn Ebbvik Neumann.

– Vi går för vinst. Jag känner revanschlust, säger Emma Hillgren.

Tyresö är dessutom revanschsuget efter förlusten med 26–28 mot Hellton borta i lördags. Tyresö kom till Karlstad med elva raka vinster i bagaget, och vid en ny vinst hade elitseriekontraktet säkrats oavsett resultat i slutomgången.

ANNONS

Linn Ebbvik Neumann gick mållös från planen.

– Det var länge sedan sist. Jag fick inte utrymme för mina kontringar och jag sköt bara två skott. Men Hellton var snäppet vassare.

Fast nu är den matchen glömd. Det enda som gäller är seger på söndag. Oavgjort räcker också för avancemang till elitserien.

Tränarduon Niklas Blomgren och Peo Hammarström började med taktikpusslet redan i söndags. Bland annat tittar de på videor från Kristianstads matcher.

– Vi har en bra chans även om Kristianstad har ett starkt lag som kontrar på allt. Det är en klar fördel att spela på hemmaplan. Samtidigt måste vi hantera det mentala läget som det innebär att spela en avgörande match inför storpublik.

Matchen krockar delvis med Tyresö FF:s kvartsfinal i damernas Champions League mot Neuleng-bach. Den fotbollsmatchen spelas på Tyresövallen med avspark på söndag klockan 14.45.

– Jag tror inte det betyder något, säger Niklas Blomgren. Vi har inte samma publik.

Målvakten Emma Hillgren ser fram emot att få publikens stöd på söndag. Hon lovar att det blir fullt ös från början.

– Vi ska släppa loss, ha kul, och köra för kung och fosterland!

ANNONS