ANNONS

Ulrika Olsson sköt Lugi i sank

Ulrika Olsson bombar in ett av sina tolv mål mot Lugi.
Ulrika Olsson bombar in ett av sina tolv mål mot Lugi.
Skuru IK och skyttedrottningen Ulrika Olsson verkar ha skött VM-uppehållet väl.
När SHE (Svensk HandbollsElit) drog igång igen i onsdags vann Skuru med 27–21 hemma mot Lugi, och Olsson gjorde tolv mål.
ANNONS

Skuru IK:s skyttedrottning Ulrika Olsson kom inte med i VM-truppen i handboll.

– Att bli uttagen till landslaget är inte centralt för mig, sa hon till Lokaltidningen Mitt i strax före VM i Tyskland. Det är Skuru och den civila karriären som är viktigast.

Sverige slutade på fjärde plats. Det är givetvis svårt att sia om hur det hade gått med Ulrika Olsson i truppen, men att 26-åringen fortfarande har fantastisk form efter det drygt månadslånga VM-uppehållet råder det ingen tvekan om.

När SHE, högsta serien, hade omstart i onsdags vann Skuru IK med 27–21 mot Lugi inför 343 åskådare i Nacka bollhall. Ulrika Olsson dominerade stort och gjorde tolv mål. Därmed är hon uppe i totalt 66 mål på 10 matcher.

Olsson har bara ett mål upp till skytteligaledaren Asli Iskit, Kristianstad, men toppar assistligan i överlägsen stil. Hon ligger även överst på listan över mest effektiva spelare i SHE.

Siktar ännu högre

Nästa uppgift för Skuru och Ulrika Olsson blir bortamatchen mot jumbon  Team Eslöv den 29 december.

– Vi ser fram emot fortsättningen av säsongen med tillförsikt, säger Skurutränaren Mats Kardell. Tidigare var målet att hamna topp fyra, men nu ändrar vi det till topp två och därmed semifinalseedning.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.