Unga talanger gör Täby till utmanare

Clara Nistad har axlat rollen som singeletta i Täby BM.
Clara Nistad har axlat rollen som singeletta i Täby BM.
Täby BM åkte på en stjärnsmäll mot Malmö i söndags, 1–6, men är med i toppen av elitserien.

Ungdomarna Clara Nistad och Daniel Ojaäär har bidragit till framgångarna.

Täby badmintonförening har inte varit en guldkandidat senaste åren. Mycket talar för att Fyrisfjädern, Uppsala även i år har spelarmaterialet som vinner i längden. Men Täby, som bland annat besegrat Kista, är tillbaka som utmanare.

– Jag tror det, säger Peter Axelsson, klubbens forne storstjärna.

Axelsson har egentligen inte med elitlaget att göra, men är ansvarig för eleverna på Riksidrottsgymnasiet. Och där, på Åva, går Clara Nistad och Daniel Ojaäär.

– Daniel gör det jättebra som andre singelspelare bakom Mathias Wigardt, säger Peter Axelsson.

Utropstecknet är ändå U19-spelaren Clara Nistad. Med Karolina Kotte på lång badmintonutflykt i Australien och sedan indiskan Sayale Gokhale lämnat klubben, var damsidan en minusvariant på papperet.

– Det är mitt första år i elitserien så det är förståeligt att ingen haft förväntningar på mig. Det är nytt för mig att spela så många tuffa matcher. Vissa har gått jättebra, några sämre, säger Clara Nistad.

Mest nöjd är hon med segern i mixeddubbeln som hon och Sebastian Gransbo tog matchen mot Kista. Mötet slutade 4–3 och deras seger blev tungan på vågen.

– Vår vinst var väldigt otippad. Jag är även nöjd med några singelinsatser.

Med Clara Nistads entré har Täby BM fått bättre kvalité i dam- och mixeddubbel än man hade med singelspecialisten Gokhale. Clara gillar att spela dubbel, ändå är det singel hon satsar mest på.

Det är jämnt i serietoppen med nio omgångar spelade. Både Peter Axelsson och Clara Nistad tror att det förblir så. När Karolina Kotte återvänder efter nyår lär Täbytruppen bli ännu starkare.

– Vi har väl överraskat hittills och jag tror att vi har alla möjligheter att gå till slutspel och förhoppningsvis längre än så, säger Clara Nistad.