Täby FK:s ungdomar årets stora skräll

Täby FK U17
Täby FK U17 vann mot BP (i lånade vita tröjor) med 4–2 i söndags.
Täby FK U17
Täby FK U17 jublar efter ett av sina fyra mål i segermatchen mot BP.
Täby FK U17
Täby FK avgjorde i slutet och vann med 4–2 mot BP hemma på Tibblevallen i söndags.
BP (i lånade vita reservtröjor) på fall. Täby FK vann med 4–2.
BP (i lånade vita reservtröjor) på fall. Täby FK vann med 4–2.
Täby FK är klara för slutspel i U19 Allsvenskan, som en av Sveriges fyra bästa klubbar, och U17-laget är på god väg att även de nå slutspelet då de leder U17 Allsvenskan Norra inför sista omgången.

– Och samtidigt har herrlaget gått upp i division 2. Det är många klubbar som tittar på oss i Täby FK och undrar hur det här är möjligt, säger Royne Rösselhart, pappa till en av spelarna i U17-laget och en av många föräldrar som har följt lagets framfart i år då de har besegrat storklubbar som Hammarby, AIK och BP.

Lokaltidningen Mitt i berättade nyligen om framgångarna för Täby FK:s U17- och U19-lag. Båda hade då chansen att hamna topp två i Allsvenskan Norra och gå till slutspel mot de två bästa från den södra serien.

U19 klara för slutspel

U19-laget säkrade andraplatsen i lördags då det blev seger med 3–0 borta mot Åtvidabergs FF i den näst sista omgången. I slutspelet deltar är utöver Täby FK även BP, och från södra serien Elfsborg och IFK Göteborg klara.

U17-laget låg trea inför näst sista omgången, men är nu plötsligt i serieledning efter seger med 4–2 mot BP i söndags samtidigt som de andra resultaten gick Täbys väg.

– Vi ledde med 2–0. De gick upp till 2–2, men så gjorde vi två mål i slutet. Det blev vild glädje, säger Royne Rösselhart.

Dramatik i U17

Täby FK har 53 poäng, tvåan AIK har 52, och under slutspelsstrecket jagar Hammarby och Djurgården – båda på 51 poäng.

Avgörandet sker på söndag då Täby spelar borta mot tabellsjuan Skiljebo SK. I U17 Allsvenskan Södra står det redan klart att Elfsborg och Malmö FF lägger beslag på slutspelsplatserna.

– Snart är det dags att bygga en ny läktare på Tibblevallen. Mot BP var det helt fullt med folk utmed hela långsidan, säger Royne Rösselhart.