Ungdomsmålvakt från Real Madrid klar för Frej

Frej Täby har hämtat Tito Carillo från division 2-laget Karlbergs BK.
Frej Täby har hämtat Tito Carillo från division 2-laget Karlbergs BK.
Lösningen på Frej Täbys målvaktsproblem heter Fernando Carillo Iglesias. 25-åringen med rötter i Real Madrids fotbollsakademi ersätter axelopererade Ruben Åhman och sätter press på Marko Atanackovic.

– Vi är mycket glada, säger Frejtränaren Bartosz Grzelak. Fernando är en väldigt välskolad målvakt och vi tror att han har potential att bli en bra målvakt i superettan. I dag är han inte där, men han har gjort bra provträningar med oss.

Fernando ”Tito” Carillo Iglesias kom sommaren 2015 till division 2-klubben Karlbergs BK. Dessförinnan provtränade han med Vasalund. Han spelade ingen a-lagsmatch i Karlberg men flera i reservlaget under hösten.

– Vår Viktor Segerström har gjort det så bra att Tito inte kunde konkurrera ut honom. Tito är en jättebra kille på alla plan. Inte minst socialt, säger Jan-Erik Andersson, mångsysslare i KBK.

I bagaget har Tito alltså en ungdomsskolning i ”Marängern”, världsklubben Real Madrid. Som yrkesspelare nådde han Alcorcon i spanska tredjedivisionen.

– Han har som många spanska målvakter fantastiska fötter och distribuerar bollen som en extra back. Vi hoppas att han och Marko kan jobba bra ihop och utveckla varandra.

Frej har senaste åren haft det småstruligt på målvaktssidan. I synnerhet har Ruben Åhman haft otur med skador. Härom året blev han knäskadad vilket fick Täbyklubben att damma av Magnus Hedman. Till i år har Frej släppt Jonas Olsson till Sollentuna.

– Ruben är borta i minst åtta veckor och det behövs konkurrens på målvaktssidan. Marko Atanackovic är bra, har form och stort förtroendekapital. Men skulle han bli skadad behövs en bra ersättare och med kontinuerlig träning tror vi att Tito blir det, säger Bartosz Grzelak.

Tito gjorde i eftermiddags sin första träning som Frej-spelare på Skytteholms IP.