Upp till klasskamp i Enebyberg

innebandy
Klasskampen är en mixad innebandyturnering där killar och tjejer spelar tillsammans. Förfrågan om deltagande har gått ut till klassföräldrarna i alla 1–6-klasser i Enebyberg. 20 klasser har nappat. Ett handikappsystem gör att yngre lag ska ha chansen att besegra de äldre.
På lördag avgörs den årliga innebandyturneringen Klasskampen i Danderyds gymnasium. Intresset är på rekordnivå. Hela 20 lag från olika skolklasser i Enebyberg ställer upp.

– Nytt för i år är att vi spelar på två planer samtidigt, vi måste det för att hinna med alla matcher, säger Andreas Norén, ordförande i Enebybergs IF:s innebandysektion, spelare och ledare i veteranlaget, samt en av tränarna i F07-laget.

Det är Enebybergs IF som arrangerar Klasskampen sedan 15 år tillbaka, men engagemanget är stort även från föräldrar och barn.

– Vi vill att turneringen ska vara en rolig grej, och vi vill uppmuntra intresset för innebandy. Sporten är på stark framväxt här i Enebyberg med stort intresse framför allt i de yngre åldrarna. Till exempel har F07-laget, som precis börjat i seriespel, ökat från bara några stycken till 20 tjejer i dag, säger Andreas Norén.

En ny grej för i år är att Enebybergs IF har ordnat prova-på-innebandy i Danderyds gymnasium vid två tillfällen – med stor uppslutning.

– Senast nu i veckan var det 40 barn nere och provade på. Intresset är stort bland tjejer också. Det är jättekul! säger Andreas Norén.

Lagen i Klasskampen kommer från årskurs 1–6 i Brageskolan, Hagaskolan och Enebyskolan. Det är en mixedturnering, men skulle någon klass ha svårt att få ihop ett mixat lag kan man få vara med ändå, berättar Andreas Norén.

Första matchen spelas klockan 8.30 och finalen avgörs vid 16-tiden. Det lär bli livat i gymnasiet då klasskamrater och föräldrar sluter upp bakom sina lag och hejar.

– Vi delar ut två priser, ett till vinnande lag och en vandringspokal till bästa hejaklack. Det avgörande är hur många de är, hur mycket de låter och hur glada och positiva de är, säger Andreas Norén.