Uppgifter i Spanien: AIK:s Isak klar för Real

Alexander Isak, AIK, i derby mot Djurgården 2016
Alexander Isak är på väg till Real Madrid.
Uppgifter i spanska Marca gör gällande att AIK:s supertalang Alexander Isak, 17, är klar för spanska storklubben Real Madrid. Han väntas skriva på ett femårsavtal nästa vecka. Det spekuleras i en övergångssumma på mellan cirka 40 och 100 miljoner kronor.

Det är alltså spanska tidningen Marca som skriver att AIK, Alexander Isak och Real Madrid är överens om en övergång. Enligt Fotbollskanalen.se skriver Marca att diskussionerna intensifierats de senaste dagarna och att Alexander Isak kommer att skriva på ett femårskontrakt med klubben.

Ryktet har florerat tidigare. Tidningen Marca är också en av de tidningar i Madrid med absolut mest intensiv bevakning av Real Madrid, och betraktas i sammanhanget som en stark källa.

Enligt FIFA:s regelverk får en spelare under 18 år inte skriva på ett profesionellt avtal längre än tre år, skriver Fotbollskanalen.se. Möjligheten finns dock att kontraktet förlängs den dagen Isak fyller 18, vilket är i september i år, uppger sajten.

Aftonbladets Patrik Brenning skriver att det spekuleras om en övergångssumma på hela 95 miljoner kronor.

Alexander Isak har jagats av flera storklubbar efter gångna årets succé. 17-åringen gjorde 10 mål under sin första A-lagssäsong för AIK, och togs ut till det svenska landslagets januariturné. Där gjorde han mål som den yngste spelaren någonsin.
AIK skriver på lördagskvällen på sin hemsida:

”Gällande kvällens spekulationer i framför allt spansk och svensk media gällande Alexander Isak så gäller AIK Fotbolls vanliga kommunikationsregler. Det vill säga, om och när AIK Fotboll har något att kommunicera så görs det som vanligt via NGM, Cision News, AIK Fotbolls officiella hemsida och klubbens sociala medier. Innan AIK Fotboll officiellt har presenterat något via dessa kanaler bör alla AIK-relaterade nyheter betraktas som spekulationer”, skriver man.