Uppgifter: Tidigare AIK-spelare inblandad

AIK
Enligt Sportbladet är en tidigare stjärnspelare i AIK inblandad i matchfixningsförsöket.
Den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK sköts upp då det blev känt att en AIK-spelare erbjudits muta och hotats för att fixa ”rätt resultat”. Personen som kontaktade spelaren är, enligt Sportbladet, en tidigare stjärnspelare i AIK.

Stormatchen som skulle ha spelats på torsdagskvällen ställdes i går morse in sedan ett matchfixningsförsök blivit känt.

Enligt ”samstämmiga och trovärdiga” uppgifter till Sportbladet var det en tidigare stjärnspelare i AIK som kontaktade en av spelarna i dagens trupp och stämde möte på tisdagen. När de träffades hade ex-AIK:aren med sig flera personer som erbjöd AIK-spelaren en stor summa pengar – i miljonklassen enligt Sportbladets uppgifter – och uttryckte förtäckta hot för att han skulle se till att AIK förlorade matchen.

Polisen är förtegen

En polisutredning är inledd och Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie för insatser mot grovt kriminella i idrottsmiljö, vill inte kommentera Sportbladets uppgifter då det anses kunna försvåra utredningen.

– Jag kan inte ge information om utredningsläget, av utredningstekniska skäl och med tanke på sekretess för berörda. Men de som ger sig in  fotbollen för att tjäna pengar genom hot eller mutor kommer vi att agera mot. De kommer att få det jobbigt, sa han på en presskonferens som hölls på torsdagen.