ANNONS

Ny urstark insats av Yolanda i VM i Quatar

Turebergs FK:s Yolanda Ngarambe bra i VM i Doha
Så här ser det ut utanför VM-arenan Khalifa Stadium där Yolanda Ngarambe gjorde bra ifrån sig både i försöken och i semifinalen.
Turebergs FK:s Yolanda Ngarambe satsade friskt och hängde med klungan länge i torsdagskvällens semifinal på 1500 meter i VM i Qatars huvudstad Doha. Det räckte till slut inte riktigt till en finalplats – men väl till nytt personligt rekord med nära två sekunder.
ANNONS

– Jag kände ändå wow! Det är under OS-kvalgränsen och pers. Så jag kan inte vara annat än nöjd. Men jag kände att jag skulle så gärna vilja vara längre fram. Jag tänkte att om jag inte går till final så vill jag i alla fall persa, sa Yolanda till SVT efter loppet.

Hon sprang i det andra semifinalheatet och det första hade gått relativt långsamt, så med ett bra tempo i Yolandas heat skulle en topp sju-placering räcka till finalplats.

Trea i Sverige genom tiderna

Och loppet gick snabbt. Nio löpare gick loss och Yolanda hängde med som sista löpare i den klungan. Till slut blev tempot emellertid för högt för att hon skulle orka hänga på.

Yolanda gick i mål som nia på nya personliga rekordet 4:03.43. Hon klev med den tiden under OS-kvalgränsen på 4:04.20 och befäste också sin tredjeplats genom tiderna i Sverige.