Ursviksbo nära fixa VM-brons i vindtunneln

skydiving
Team X svävar i vindtunneln i en av tio omgångar med formationsflygning i VM i Kanada.
Det svenska damlaget Team X, med Ursviksbon Katarina Sonnevi, svarade för en stark insats och var mycket nära en bronsmedalj när inomhus-VM i fallskärmshoppning avgjordes i Montreal i helgen.

– Enastående insatser som är resultatet av ett hårt och målmedvetet arbete. Med resultaten på VM i Montreal har vi etablerat oss i världseliten som ett land med en framtid som kommer att bli mycket spännande att följa, säger Per-Olov Humla, ordförande i Svenska Fallskärmsförbundet.

De svenska tjejerna i Team X slutade alltså på en hedrande fjärdeplats efter en spännande finalrunda med tio omgångars formationsflygning.

Team X. Lena Erlandsson, Katarina Sonnevi, Bodil Almberg och Johanna Forslund kom fyra i formationshoppning.

Team X: Lena Erlandsson, Katarina Sonnevi från Ursvik, Bodil Almberg och Johanna Forslund. Foto: SFF

Det går ut på att de fyra lagmedlemmarna ska bilda så många formationer som möjligt på 35 sekunder då de burna av gigantiska fläktar svävar i luften i en stor vindtunnel.

Slog sitt poängsnittsrekord

På VM i Montreal slog Team X sitt snittrekord med 22,3 poäng. En markant förbättring sedan SM 2016 då de noterade 14,8 poäng.

Det svenska herrlaget i formationsflygning, Echochamber, slog också de sitt snittrekord – och nytt svenskt snittrekord – med 26,1 poäng vilket gav dem en sjätteplats.