IK Frej: Vi är en väldigt livskraftig klubb

IK Frej står stadigt, sedan fyrtio år tillbaka.
IK Frej står stadigt, sedan fyrtio år tillbaka.
Mitt i Täby har tagit tempen på föreningsidrotten i kommunen. Runt om i Sverige är många föreningar på fallrepet men hos IK Frej är söktrycket fortfarande högt bland de allra yngsta. Problemet är när de blir äldre.

IK Frej grundades för mer en 40 år sedan och ordföranden Per Magnusson känner inte av någon föreningsdöd.

– Frej är en väldigt livskraftig klubb med nya kullar som kommer, både från Täby men också från andra kommuner.

Men det ständiga intresset innebär också att det blir trångt på planerna.

– Det finns massor av lag och alla träna, man borde nästan ta fram en algoritm för att kunna planera upp plantider, säger Per Magnusson och skrattar.

Tappar ungdomar i elitsatsningen

Men intresset är framförallt stort hos de yngre spelarna, även i IK Frej är det svårt behålla ungdomarna när de blir äldre, särskilt tjejerna.

– Men det har nog ingenting med föreningslivet att göra, utan om ändrade livssituationer. När man blir äldre blir det mer komplicerat med andra intressen och man måste göra ett val om vad man vill satsa på. Jag skulle gärna vilja se något alternativ där även de äldre ungdomarna kan spela lite lagom.

En mötesplats i Kyrkbyn

Per Magnusson berättar också om att IK Frej är en dynamisk klubb, att det finns någonting för alla och att laget fungerar som en mötesplats i Kyrkbyn.

– Det sker en stor inflyttning i Kyrkbyn och att bli delaktig i Frej hör till. Vi har en styrka i vår bredd och Frejmelodin är att alla ska få en möjlighet att få vara med och spela och engagera sig. Nu hoppas vi ännu mer på att IK Frej blir en angelägenhet för hela Täby nu när våra seniorer spelar i Superettan.