ANNONS

Vallentuna ångar vidare i allsvenskan

Vallentuna volleyboll har gått som tåget i flera säsonger.

I år gör man detsamma, i damernas näst högsta serie – allsvenskan.
ANNONS

Vallentuna inledde den nya serien med förlust, 1–3 i set mot Norsjö i Norsjö. Även gångna helgen var det bortaplan som gällde. I två matcher. Ändå tog Vallentuna två tunga segrar.

Först blev det två poäng via 3–2 i set mot Lund i lördags. Ett dygn senare blev det 3–1-seger mot Göteborg.

– Ett Göteborg som dagen innan slog Norsjö, säger tränaren Tomas Hozsek och understryker hur jämn allsvenskan tycks kunna bli.

I Göteborg var det Angelica Ljungqvist som coachade och hon var strålande nöjd över att laget kunde fälla de tidiga serieledarna.

– Det var fantastisk inställning och stuntals riktigt bra spel. Det var tufft för oss att spela sen match på lördag, resa från Lund till Göteborg och sedan spela redan klockan 12 på söndagen, säger hon.

Trodde du på seger mot Göteborg?

– Vi tror alltid på seger så fort vi går ut till match. Viljan var enorm i de inledande två seten, sedan hade vi en svacka i tredje som de vann.

Trots 18–12-ledning i fjärde set kom en ny svacka och Göteborgsgänget hade 22–21-ledning innan Angelica Ljungqvist fick se helgens tre bästa bollar av sitt lag. Bollar som gav tre poäng via 25–23 i setet.

– Vi spelade utan press och hade roligt. Göteborg har satt elitserien som mål och att de känner press märktes.

ANNONS

Helgen var Sarah Arvidssons sista för säsongen. Truppens mest rutinerade passare ska studera i Karlstad och ansvaret för speluppläggen får nu vila på Frida Kindbom och Lisa Jönsson.

– Enormt kul att Sarah fick säga hej på ett tag med en så här rolig helg. Hon är värd ett extra omnämnande tillsammans med Sanna Hoszek som gjorde 31 poänggivande avslut mot Göteborg.

Hur kan det här fortsätta?

– På sikt långt. Det finns mycket kvar att utveckla i lagets spel, dessutom i varje enskild spelare. Det är jättekul att se hur tjejerna växer med nya och tuffare uppgifter, säger Angelica Ljungqvist.

Kommande helg får Vallentuna spela hemma, då blir det returer mot först Lund KK och därefter mot Göteborg.