Vallentuna bättre än någonsin i sista USM:et

Vallentuna Volley FU18
Vallentunas volleybolltjejer avslutade med sitt bästa USM-resultat någonsin.
Vallentuna Volley F18
Sista lagbilden med gänget, efter sju år tillsammans.
Vallentunas flickor U18 fick en tuff start i USM i Jönköping, men reste sig och avslutade med fyra segrar och kom på nionde plats. Det var lagets bästa USM-resultat, i det som var lagets allra sista turnering.

– Ja, vi förlorade bara två av sex matcher, men vi förlorade fel matcher. Det gjorde att vi missade att nå kvartsfinal och fick spela B-slutspel i stället, säger Lars-Göran Åkerström.

Han har tränat laget, som är ett kompisgäng av tjejer födda 2000 och 2001, i sju år och sett dem utvecklas till Stockholms bästa juniorlag.

Bättre för varje år

De började spela i USM redan som 12-åringar, då i öppen klass, och har placerat sig bättre och bättre för varje år.

– Och det gjorde vi i år också. Förra året kom vi på 13:e plats, säger Lars-Göran Åkerström.

Snygg avslutning

Nu kom laget på 9:e plats efter att ha vunnit de fyra sista matcherna och tagit hem B-slutspelet – en snygg avslutning för laget som nu skingras efter sju år tillsammans.

– Ja, två av spelarna går redan på volleybollgymnasium i Lindesberg och två ska börja på Svenska Volleybollförbundets flaggskepp, Volleybollgymnasiet i Falköping som juniorlandslaget plockas ut ifrån. Dessutom försvinner minst en tongivande spelare till andra klubbar här i Stockholm, säger Lars-Göran Åkerström.

Kärvt med damlaget

Under den gångna säsongen har juniorlaget varit stommen i Vallentunas damlag, tillsammans med ett par äldre spelare. Men inför nästa säsong är det osäkert om Vallentuna kommer kunna ha et damlag i seriespel.

– Klubben har haft ett damlag varje år sedan 1962, men nu ser det väldigt kärvt ut tyvärr.

Hur känns det att juniorlaget skingras nu, efter sju år tillsammans?

– Det är vemodigt. Vi ska ha en avslutningsfest i juni. Då kommer väl tårarna fram på tjejerna, säger Lars-Göran Åkerström.