Min lokala hjälte

Vallentuna BK siktar mot tvåan

Emil Grändås, tränare för Vallentuna BK.
Emil Grändås, tränare för Vallentuna BK.
Division 3-fotbollen är igång igen efter sommaruppehållet och topplaget Vallentuna BK siktar på att ta klivet upp en division.

På lördag möter laget Upsala IF på hemmaplan.

Det är toppen mot botten som möts på Vallentuna IP på lördag. Men tro inte att hemmalaget tar ut segern i förskott. När lagen möttes i våras var det faktiskt Upsala IF som vann hela 3-0.

– Det var en konstig match där vi hade många målchanser men brände allt. Nu är vi taggade inför revansch och det ska bli en kul match att spela, säger Vallentuna BK:s tränare Emil Grändås.

Vallentuna BK ligger en poäng bakom serieledarna IFK Lidingö men har en match mindre spelad. Och Emil Grändås sticker inte under stol med att siktet är inställt på serieseger.

– Möjligheterna att vinna serien är bra. Samtidigt kan vi inte fastna i det tänket och titta för mycket i tabellen. Nu handlar det om prestationen.

Hur viktigt skulle det vara för klubben att gå upp i division 2?

– Det vore viktigt. Det finns en hel del duktiga ungdomar och med ett lag i division 2 blir det enklare att hålla i de egna talangerna på ett bättre sätt. Vallentuna är redo för den seriositet som division 2 kräver, säger Emil Grändås.