Flex från Vallentuna dominerade i SM i disco

Jennifer Wallén.
Jennifer Wallén.
Helgens SM i disco i Örebro blev en enda lång framgångssaga för Showdansskolan Flex från Vallentuna. Totalt blev det hela 26 pallplatser, varav tre i SM-klass.

– Vi tog helt sjukt många pokaler, det var så vi blev överraskade själva. Ibland tog vi hela pallen. Det var nästan så de andra dansskolorna började hata oss efter ett tag, skojar Naomi Donner, en av lärarna på Dansskolan Flex.

Totalt gjorde Flex cirka 100 starter. Ungefär hälften tog sig till final och det slutade alltså med 26 pallplatser och lika många pokaler med i bagaget hem till Vallentuna.

Utländska domare gillade Flex

– Det fanns utländska domare med på SM i år och det gjorde att vi kom mer till vår rätt. De utländska domarna verkade gilla oss, säger Naomi Donner.

Jennifer Wallén

Jennifer Wallén tog guld i singel. Tvillingsyster Stephanie, till höger, kom fyra.

16-åriga jennifer Wallén från Bällsta hade tre raka SM-guld i singel som junior. Nu gjorde hon sitt första senior-SM – och tog guld även där.

”Väldigt hård konkurrens”

– Hon har vunnit tävlingar hela terminen så vi visste nog att det skulle gå bra, men inte att hon skulle ta guld. Det är väldigt hård konkurrens, säger Naomi Donner.

Jennifer tog dessutom SM-silver i duo tillsammans med sin tvillingsyster Stephanie, som kom på fjärde plats i singel.

Jennifer och Stephanie Wallén

Stephanie och Jennifer Wallén tog SM-silver i duo.

– Väldigt bra gjort av henne också. Stephanie har bara tävlat i singel i ett år och gjorde sitt första SM där, säger Naomi Donner.

Dynamite en guldskräll

Det tredje guldet i den högsta klassen, SM-klass, tog gruppen Dynamite som består av tjejer i 10–11-årsåldern.

Dynamite, showdansskolan Flex

Gruppen Dynamite från Showdansskolan Flex presterade som bäst när det gällde som mest.

– De tävlade i championklassen för barn, den motsvarar SM. Att de vann var en överraskning, de har inte varit på pallen tidigare den här terminen, säger Naomi Donner.

Nu börjar VM-träningen

I och med framgångarna i SM får hela 24 elever från Flex åka till VM för barn, juniorer och seniorer som avgörs i Chomutov i Tjeckien under midsommarhelgen.

– Det är bara fyra veckor dit så det blir ingen vila nu. De fick vara lediga på måndagen, men i dag börjar vi med VM-träningen, säger Naomi Donner.

Här kan ni se en film från Jennifer Walléns dans i singel, som gav SM-guld i seniorklassen: