Vallentuna har chans nå allettan

Johan Lundmark tar emot gratulationer efter sitt mål i 5–2-matchen mot Väsby. Båda lagen har 32 poäng och jagar Åker/Strängnäs.
Johan Lundmark tar emot gratulationer efter sitt mål i 5–2-matchen mot Väsby. Båda lagen har 32 poäng och jagar Åker/Strängnäs.
Det vill sig inte fullt ut för Vallentuna i jakten på en plats i allettan.

Segern mot Väsby i veckan följdes av ­poängtapp mot Järfälla, 1–2 efter straffar.

Det blir en rysare in i det sista om plats tre och fyra i division 1D. Visby/Roma och Nyköping har seglat ifrån och säkrat sina platser, medan Huddinge och framför allt Åker/Strängnäs jagas av lagen nedanför.

Två poäng efter Åker/Strängnäs skuggar Vallentuna och Väsby, och sedan kommer Järfälla ytter­ligare en poäng efter.

Fem omgångar återstår och närmast tar VBK emot jumbon Botkyrka samtidigt som Åker/Strängnäs möter Nyköping.

– De första två perioderna mot Väsby var säsongen bästa insats, där var vi riktigt vassa. Mot Järfälla blev det inget spel. De backade, spelade bra destruktiv hockey och vi fick ingen fart, säger tränaren Rickard Hårdstam.

Hårdstam tippar att Huddinge kommer att ligga kvar ovanför strecket när serien är färdigspelad.

– Att två lag ska gå ifatt Huddinge har jag svårt att se, säger VBK-tränaren.

Striden om den sista platsen avstår han däremot att spekulera kring. Den 5 december ska för övrigt Vallentuna BK till Åkers ishall.

– Vi får börja med Botkyrka på onsdag och sedan ta en match i taget. Det är inspirerande att vara med. Ingen trodde nog att vi skulle vara det så vi har inget att förlora. Och att vi har kvalitéerna tycker jag att vi visat, säger Rickard Hårdstam.