Vallentuna Hockey tar sikte mot Allettan

Den 17 september är det premiär i Hockeyettan östra. Vallentuna möter Sollentuna HC hemma.
Den 17 september är det premiär i Hockeyettan östra. Vallentuna möter Sollentuna HC hemma.
En grundstomme med nära 20 spelare är kvar från förra säsongen, men Vallentuna Hockeys tränare Carl-Johan Klint känner sig inte helt färdig med truppbygget. Nästa söndag, den 17 september är det premiär i Hockeyettan östra, då Sollentuna HC gästar Vallentuna ishall.

– Vi är väldigt nöjda med grund truppen vi har men vi saknar lite spets och letar fortfarande efter nyförvärv, främst en back och två forwards, säger Carl-Johan Klint.

Resultatmässigt har det gått trögt i träningsmatcherna hittills, endast en seger på fem matcher. Men det har varit jämna tillställningar, och relativt målsnåla.

”Grunderna på plats”

– Man vinner ju gärna hockeymatcher, men vi har ändå fått grunderna på plats. Vi har släppt in få mål, men även gjort få, så vi vet vad vi behöver jobba vidare med.

Förra säsongen var Vallentuna Hockey i en liknande situation, med ett inte helt färdigt lagbygge då säsongen startade, och det märktes. Man var inte nära att nå topp fem i Hockeyettan östra, vilket krävs för att ta sig till Allettan efter jul, men i fortsättningsserien stämde det mesta och Vallentuna var bara en poäng från att ta hem seriesegern.

– Ja, även då hade vi hål i lagbygget i början. Vi plockade in fem nya spelare under hösten och med dem på plats var vi svårslagna.

Siktar på topp fem-plats

Med tanke på att truppen ska kompletteras är det fel att ställa för höga krav under hösten, menar Carl-Johan Klint, men han har ändå siktet inställt på att laget ska klara topp fem och nå Allettan.

– Det är inte ett helt uttalat mål men fram till jul finns bara ett streck, det vid topp fem, och då vore det dumt att inte sikta på att nå dit, säger han.

Tre träningsmatcher återstår, närmast Lindlövens IF på fredag, och därefter börjar serien där Vallentuna inleder mot Sollentuna HC hemma den 17 september.