Vallentuna Hockey upp i serieledning

Vallentuna Hockey
Vallentuna Hockey firar ett av de fyra målen i segern (4–0) mot Nacka HK.
I och med seger med 4–0 borta mot Nacka HK på onsdagen tog sig Vallentuna Hockey upp i topp i herrarnas Hockeyettan östra vår. På söndag klockan 16 är det en ren seriefinal mot Sollentuna HC hemma i Vallentuna ishall.

Vallentuna Hockey inledde vårserien starkt med fyra raka segrar, men åkte därefter på två svidande stora förluster (2–7 mot Nyköpings HF ungdom och 1–5 mot Hammarby).

Bortamatchen mot Nacka HK skulle bli en vändning. Trots 22–22 i skott vann Vallentuna matchen med klara 4–0 och klev därmed förbi Nyköping HF Ungdom upp i serieledning inför de fem sista matcherna.

Tuff match på söndag

Närmast väntar alltså tvåan Sollentuna HC – som efter två inledande förluster nu har fem raka segrar – hemma på söndag.

Samtidigt är det klart att Lars Billing tar över som sportchef i Vallentuna Hockey. Han är hockeyfostrad i Vallentuna och återvänder nu till klubben efter långa perioder i Täby och Viggan, flera år som instruktör på SHI och nu senast som huvudtränare i Bålsta.

”Jag känner mig välkommen hem”

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka och jag ser fram emot uppdraget med största tillförsikt och jag känner mig välkommen hem. För min del känns det viktigt att komma in i tid och få pusselbitar på plats så här tidigt för att skapa goda sportsliga och utvecklande möjligheter i vår föreningen inför kommande säsong, men också att finna bra lösningar för den del som återstår av innevarande säsong, säger Lars Billing till klubbens hemsida.