Vallentuna spelar inför flera tusen på Hovet

Vallentuna Hockey
Rasmus Holmén och hans lagkamrater i Vallentuna har börjat få utdelning på sina chanser.
Vallentuna Hockey har vunnit fyra av fem matcher i hockeyettan östra vår och går nu för serieseger. Formtoppen kom lagom till stormatchen borta mot Hammarby på Hovet nästa lördag, med flera tusen åskådare på läktarna.

– Det blir kul för killarna att möta Bajen och att spela på Hovet. Hammarby har gått tungt några matcher nu, men de är ett bra lag, säger Ville Söderlind, tränare i Vallentuna tillsammans med Carl-Johan Klint.

Både Söderlind och Klint har gjort flera säsonger som spelare i Hammarby, liksom poängmaskinen Andreas Paulsson, så för dem blir det extra speciellt att möta Hammarby på ”Bajenkvällen” – klubbens årliga storsatsning då en match flyttas från LW-hallen i Sätra till Johanneshovs Isstadion.

– Absolut, men vi lägger inte fingrarna emellan för det, slår Ville Söderlind fast.

Inte nära Allettan

I grundserien slutade Vallentuna på nionde plats och var inte i närheten av en plats topp fem som skulle gett spel i Allettan. Nu, i fortsättningsserien, har laget inlett betydligt starkare och tagit fyra segrar på de fem första matcherna.

– Vi har spelat ganska bra hela säsongen, men tidigare hade vi så förtvivlat svårt att få in pucken i mål. Nu har det lossnat. Och så visste alla att det skulle börja om efter jul och då har grabbarna lyft sig ett snäpp och nu går vi för att vinna serien, säger Ville Söderlind.

Mot Sollentuna HC i går kväll såg Vallentuna ut att ha återgått till gamla målsumparsynder. Inför sista perioden låg man under med 1–2 trots 27–11 i skottstatistik. Men i sista perioden började puckarna sitta och Vallentuna vann till slut med 5–2 inför 210 åskådare hemma i Vallentuna Ishall.

– I den matchen spelade vi så bra och skapade så mycket chanser att jag aldrig var orolig, trots underläget. Det var vår klart bästa match för säsongen, säger Ville Söderlind.

Nästjumbon nästa

Nästa match är nästjumbon IFK Tumba borta på söndag.

– De ska inte underskattas. Dessutom har vi gruvlig revansch att ta på dem, säger Ville Söderlind.

Efter Tumba väntar Hammarby på Hovet den 28 januari, med nedsläpp klockan 18.

Efter fem spelade matcher ligger Vallentuna tvåa i hockeyettan östra vår, tre poäng bakom ledande Valbo HC som dock har en match mer spelad.