ANNONS

Stark vändning i Motala ger Sollentuna FF bra läge i kvalreturen

Kalle Ramsell, Sollentuna FF
Kalle Ramsell kom till Sollentuna FF 2012, från dåvarande ärkerivalen Rotebro IS. I onsdagens kvalmatch mot Motala satte han avgörande 2–1.
Sollentuna FF fick en dålig start i kvällens bortamatch mot Motala AIF – men till slut en bra start i kvalkampen om en plats i division 1 nästa säsong.
Motala AIF tog ledningen med 1–0, men Sollentuna vände till 2–1 och har nu ett bra utgångsläge inför returen hemma på Sollentunavallen på söndag.
ANNONS

Motala AIF spurtade starkt med fem raka segrar i division 2 och knep en plats i kvalet till ettan. Där blev det ytterligare två segrar, mot Karlberg och mot Ytterhogdal, så det var ett formstarkt och självförtroendeboostat lag som Sollentuna ställdes mot på Idrottsparken i Motala.

Hemmalaget tog också ledningen i den 27:e minuten och behöll den till pausvilan.

Veteranen Ramsell avgjorde

I andra halvlek vände Sollentuna FF till en viktig seger. Prva Pishdari nickade in kvitteringen i den 61:a minuten och veteranen Kalle Ramsell som gör sin åttonde säsong i klubben, satte segermålet, 2–1, i den 74:e minuten.

Därmed ser Sollentuna ut att ha goda möjligheter att kvala sig kvar i division 1 norra. Allt avgörs definitivt i returmötet på Sollentunavallen på söndag, avspark klockan 16.

Sollentuna FF får kvala för fortsatt spel i division ett