Vansinnig vändning tog Täby FC till semifinal

Täbyjubel efter ett mål mot Endre IF.
Täbyjubel efter ett mål mot Endre IF.
Täby FC:s damer är klara för SM-semifinal efter en heroisk vändning, från 1–3 till 4–3 i sista perioden, i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Endre IF. Över 1 000 åskådare såg söndagseftermiddagens rysare i Tibblehallen.

Bortsett från den första kvartsfinalen, som Endre vann med klara 7–3, har det varit täta och jämna matcher mellan Täby FC och Endre IF i jakten på en semifinalplats.

Täby vann match två efter förlängning och match tre med 3–2. I fjärde matchen var Endre piskade att vinna, vilket de gjorde efter förlängning och tvingade fram söndagens femte match i Täby.

Flygande start

Där fick Täby FC en flygande start med 1–0 genom Jennifer Stålhult efter bara en minut. Men Endre vände och hade ledningen med 3–1 inför sista perioden.

En tidig reducering i tredje (Sara Attermo) gav Täby kontakt. Drygt halvvägs in i perioden satta Josefin Ulvhag 3–3 och fem minuter senare gjorde Louise Wickström 4–3, vilket stod sig till slutsignalen.

Möter Mora i semi

I semifinalen, som även den avgörs i bäst av fem, ställs Täby FC mot serietvåan KAIS Mora som slog ut Karlstad IBF i tre raka i sin kvartsfinal.

Första semin spelas i Mora på fredag. Match två spelas hemma i Tibblehallen klockan 17 på söndag, den 9 april.