Vansinnig vändning av Tureberg Tornados

Tureberg Tornados
Vild glädje i Tureberg Tornados efter att laget vänt 60–62 till seger 63–62 i sista sekunden mot Skuru.
Tureberg Tornados
Grönklädda Skuru började bäst i Sollentuna sporthall, men Tureberg Tornados åt sig i kapp och vände i sista perioden.
Tureberg Tornados leder sin serie i nivå 1 i Stockholm och är därmed ett av topplagen i Sverige. Trots det gick det länge tungt mot Skuru i lördags. Men en galen upphämtning och vändning i sista perioden gav en ny seger – den sjunde på åtta matcher hittills.

– Skuru satte upp ett högt tempo från början och vi lyckades inte stoppa dem. Poängen rann iväg. Inför fjärde perioden hade vi hämtat in något, men låg ändå under med 34–49, säger Björn Nordgren, en av lagets två coacher.

Då började Turebergarnas breda trupp och goda grundfysik ge alltmer utslag. Man kom närmare och närmare och med två minuter kvar i Sollentuna sporthall gick hemmalaget upp i ledning för första gången i matchen.

Skuru svarade, återtog initiativet och ledningen, och hade 62–60 när endast en halv sekund återstod. Tureberg hade inkast på Skurus planhalva och insåg att enda sättet att vinna var att sätta en 3-poängare, alltså ett skott från extra långt avstånd till korgen. Coacherna tog time-out och delade ut instruktioner.

Laban Westman tog inkastet. Alexander Nordgren screenade två Skuruspelare så att Eric Lindberg kunde springa och ställa sig precis utanför 3-poängslinjen. Laban passade, Eric tog emot och skickade iväg ett skott direkt. Bollbanan blev lite sned men träffade plankan och ner i korgen. Resultattavlan förkunnade 63–62 till Tureberg och vild glädje utbröt bland hemmaspelarna.

– Det fanns förstås många hjältar i denna match men den viktigaste lärdomen är att fortsätta spela tills matchklockan ljuder! säger Björn Nordgren.

På söndag klockan 11 är det match igen för Tureberg Tornados. Då möter man AIK på bortaplan, i vasalundshallen.