Vansinnig vändning av Vilda Väsby

Väsby Hockey
På lördag klockan 17 spelas match två i Playoff 2. Vinner Väsby i Vilunda är man vidare.
Trots underläge 0–3 efter första perioden vann Väsby Hockey den första matchen i Playoff 2, borta mot Piteå Hockey på torsdagen, efter fyra mål på fem minuter i mittperioden. Nu kan Väsby Hockey avgöra på lördag hemma i Vilunda.

– Vi kom inte upp i nivå första 20, men gör det mycket bättre sista 40. Det handlar om att vinna två av tre matcher. Vi vann match ett och har nu gjort halva jobbet. Nu hoppas vi på ett kokande Vilunda på lördag, säger Väsby Hockeys tränare Makus Odén till klubbens hemsida.

663 åskådare i LF Arena i Piteå var nog ganska säkra på hemmaseger efter första perioden. Men med två mål av Robin Karlsson och lika många av Fredrik Forsberg vände Väsby 0–3 till 4–3 på mindre än fem minuter i andra periodens inledning.

Hemmamatch på lördag

Halvvägs in i sista perioden kvitterade hemmalaget till 4–4, men tre minuter senare tog Väsby åter ledningen genom Lubomir Fetkovic.

Piteå tryckte på i slutet av matchen, men Väsby höll undan och vann med 5–4.

På lördag klockan 17 spelas andra matchen och vinner Väsby hemma i Vilundaparkens Ishall är man vidare. Skulle Piteå vinna blir det en tredje och helt avgörande match på söndag, i så fall också den i Vilunda.