ANNONS

4 000 väntas springa Kungsholmen runt

Löparfest väntar på Kungsholmen.
Löparfest väntar på Kungsholmen.
På lördag blir det löpfest på Kungsholmen – 4 000 löpare väntas springa Kungsholmen runt som i år har en delvis ny dragning.
– Kungsholmen står inte still direkt utan när det byggs är vi tvungna att göra förändringar, säger tävlingschefen Lorenzo Nesi.
ANNONS

Precis som vanligt kan man välja mellan att springa en mil eller halvmarathon. Lorenzo Nesi berättar att allt fler väljer att satsa på milloppet.

– Idag är milen större. Två tredjedelar av deltagarna springer den sträckan, säger han.

De traditionella löpningsloppen har de senaste åren haft tufft att locka deltagare. Främst på grund av hård konkurrens från tuffare tävlingar med fler moment än bara löpning.

Den här utvecklingen har även Kungsholmen runt märkt av.

– I vintras såg det illa ut men nu tror vi på nästan 4 000 anmälningar. Det är en minskning med tio procent jämfört med förra året.

 

Ny bansträckning

På grund av bostadsbyggande i Kristinebergs slottspark blir bansträckning något annorlunda i år. Positivt är att det mer löpning längs med vattnet vid Kristinebergs strand.

– Det är en del av tjusningen med loppet, säger Lorenzo Nesi.

Precis som vanligt är banan snabb.

ANNONS

– Det är Sveriges snabbaste mil och i år har vi lagt mer prispengar på milloppet. Vi har ett fantastiskt bra startfält, faktiskt bättre än svenska mästerskapet, säger Lorenzo Nesi.

Trafiken stängs av

Även den som inte springer loppet kommer att märka av tävlingen då bland annat Norr Mälarstrand kommer att vara avstängd för trafik.

Knatteloppet startar klockan 10 och sista startgrupp för halvmaran går iväg 12.05.