ANNONS

Bajen bäst i världen – vann inofficiella VM i futsal

Bajens futsal-lag vann den internationella turneringen i Kina.
Bajens futsal-lag vann den internationella turneringen i Kina.
Bajens futsal-lag vann den internationella turneringen i Kina.
Bajens futsal-lag vann den internationella turneringen i Kina.
Hammarby vann i helgen turneringen International Futsal Alliance World Cup i Kina – som också kallas "inofficiella världsmästerskapet" för inomhusfotboll.
Benny Lekström utsågs till turneringens målvakt.
ANNONS

Grattis till guldmedaljen Benny.

– Tack så mycket!

Hur kommer det sig att Bajen fick representera Sverige?

– Landslaget var inbjudna, men eftersom inte det var ett officiellt VM så ville inte de vara med. Så vi blev erbjudna platsen och representerade Sverige, men det var viktigt att vi åkte som Hammarby och spelade i Hammarbys färger så att vi inte hittade på ett eget landslag liksom.

Lekström utsågs också till turneringens bästa målvakt.

Lekström utsågs till turneringens bästa målvakt. Foto: Hammarby fotboll

Hur var det att spela i Kina?

– Det är ett speciellt land och man ska anpassa sig till seder men också till luftfuktigheten. Men vi var bara där för att spela så det var mest laddning på rummen och fokusera på matcher. Så man hann inte så mycket annat än att handla till familjen. Men vi gjorde en fantastisk turnering från start till slut och det är en erfarenhet att möta internationellt motstånd som vi kanske behöver för att ta nästa steg nu.

Hur var kvalitén?

ANNONS

– Vi mötte direkt Kina och USA som var favoriter, och det märktes att det var de bästa lagen. Sedan var det några bottengäng som Indien och Nepal som hade det tuffare.

Spelar du bara inomhus nu eller utomhus också

– Jag har bestämt att satsa på futsalen. Men jag är målvaktstränare i BP och just nu står jag i Västerhaninge i division 3 säsongen ut eftersom de haft problem med skador.

13 oktober börjar svenska futsalsäsongen. I fjol tog ni SM-silver, är siktet inställt på guld i år?

– Det måste det vara. Vi har inte pratat internt om målsättningar men självklart siktar vi högre. Vi har kvar i stort sett hela laget och fått nyförvärv som visade upp sig i Kina. Så det ser väldigt positivt ut.

ANNONS