Fira världssnödagen på Stadion på söndag

Alla på snö
Bild från Alla på snö på Gärdet.
På söndag den 21 januari är det World Snow Day. Svenska Skidförbundet passar på att bjuda in alla stockholmare att komma till Stockholms stadion och testa längdskidor och uppleva snöglädje på världssnödagen.

– Vi vill verkligen uppmana alla att ta sig till Stockholms stadion för att testa skidspåren. För de yngre bjuder vi på ”Barnens Vasalopp” och Baui’s skidskola och har ni inga skidor så finns det att låna, för både vuxna och barn. Vi kommer även bjuda på massor av roliga kringaktiviteter där det går att vinna bra priser, säger Charlotta Bürger Hyllienmark, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Allt är kostnadsfritt

Svenska Skidförbundet välkomnar alla att fira World Snow Day på Stockholms stadion kl 10–15 för att åka längdskidor. Allt är kostnadsfritt och kräver ingen föranmälan. Från början var det tänkt att firandet även skulle ske i Hammarbybacken, men där är det inställt på grund av snöbrist.

World Snow Day, den internationella världssnödagen, är en årligen återkommande satsning där Svenska Skidförbundet vill att så många som möjligt hittar olika fysiska aktiviteter utomhus, gärna på snö, som ger härliga minnen och gärna ett livslångt intresse.

– Ge dig ut på söndag för att uppleva allt det roliga som går att göra på snö, oavsett om du går en promenad, åker pulka eller skidor, säger Charlotta Bürger Hyllienmark.

Fakta

Över 300 000 firade i fjol

World Snow Day är en del i FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj ”Bring children to the snow” som vill ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö.

Det är ett återkommande internationellt evenemang som arrangeras årligen den tredje söndagen i januari.

Under 2017 firades världssnödagen för sjätte gången i följd. Då deltog över 300 000 personer i 35 länder i firandet.

Totalt arrangerades över 400 evenemang där besökare kunde testa olika snöaktiviteter.