ANNONS

Tyresös nya stjärna redo för sin debut

”Det har varit enkelt att komma in i gänget och jag trivs verkligen”, säger Tyresö FF:s nyförvärv, nummer 17 Caroline Seger.
”Det har varit enkelt att komma in i gänget och jag trivs verkligen”, säger Tyresö FF:s nyförvärv, nummer 17 Caroline Seger.
I morgon gör en av Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare debut i Tyresö FF.

Caroline Seger spelar i tröja nummer 17 när Örebro kommer till Tyresö­vallen.
ANNONS

Det är bitande kallt och lite snö yr i luften, alltså ett riktigt inomhusväder för frusna stadsbor. Men Tyresövallens uppvärmda fotbollsplan lyser klargrön, och här är det full fart. Tyresö FF:s damlag avverkar ett av veckans totalt nio träningspass.

De flesta har mössa, men inte en lintott med hästsvans som jagar bollen på mittfältet. Fast visst tycker hon det är skönt att komma in i värmen efter dryga timmen i kylan.

– Det är ju inte jätte­kul att träna när det är så här kallt, säger Caroline Seger. Det är jobbigt att komma i gång när kroppen är stel. Men det är ju en fördel med uppvärmd plan.

Kylan är en sak, än värre är att Tyresö FF:s morgonträningar börjar prick klockan 09.00.

– Jag är så morgontrött, och här kör vi flera tidiga pass än jag gjort tidigare under karriären. Men det är okej, jag är proffs.

Nyförvärvet Caroline Seger lever för och av fotboll.

Vad har du för månadslön i Tyresö?

– Inga kommentarer.

Oavsett ersättningen är chansen stor att den 26-åriga mittfältaren visar sig vara en god investering. Caroline Seger är mitt uppe i sin karriär, och har meriter som få andra. Hon har gjort närmare 90 A-landskamper sedan debuten 2005, hon har varit med i två EM, två VM och ett OS. Efter Sveriges VM-brons i fjol togs Caroline Seger ut i mästerskapets All star team.

ANNONS

Caroline har varit proffs i USA och vunnit SM-guld med Linköping och LdB FC Malmö (i fjol). Kanske kan det bli ett nytt guld i år med Tyresö FF.

– Det vore skitroligt. Det har varit enkelt att komma in i gänget och jag trivs verkligen.

Caroline Seger är en offensiv mittfältare.

– Hon har ett fantastiskt passningsspel och tappar aldrig bollen, säger TFF-tränaren Stefan Fredriksson.

Transferfönstret för nya spelare stänger inte förrän den sista mars. Det är dock svårt att tro att någon av Tyresös allsvenska konkurrenter kan få ihop ett lika starkt mittfält. Caroline Seger regerar i mittens rike tillsammans med spelare som Elaine, Kirsten van de Ven och nyförvärvet och landslagsspelaren Lisa Dahlqvist.

– Det är ett väldigt bra mittfält och jag kommer att utvecklas som spelare i Tyresö, säger Seger.

Hon är som sagt proffs. Men det finns annat i livet än fotboll, särskilt när karriären är över. Det är mycket därför hon valde Tyresö FF som hjälper till med utbildning och praktik.

– Jag är intresserad av mode och ska praktisera på Odd Molly. Och så blir det praktik på Aftonbladet.

Ska du bli journalist?

– Absolut inte! Det handlar om att vara med vid olika event.

Fakta

Skånsk flyttfågel

Namn: Caroline Seger.

Ålder: 26 år.

Bor: Bostadsrätt i Enskede.

Klubbar: Gantofta IF (utanför Helsingborg), Rydebäcks IF, Stattena IF, Linköpings FC, Philadelphia Independence, Western New York Flash, LdB FC Malmö, Tyresö FF.

Aktuell: Landslagsäss i fotboll som i morgon onsdag klockan 19 debuterar i Tyresö FF i match på Tyresövallen mot Örebro.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.