Värmdös måltjuv

Dennis Santesson laddar för skott. Skyttekungen tror att Värmdö kommer ta sig till division 1 i år.
Dennis Santesson laddar för skott. Skyttekungen tror att Värmdö kommer ta sig till division 1 i år.
Värmdö HC:s Dennis Santesson leder skytte­ligan i alltvåan. Men är själv lite förvånad.

– Jag ser mig mer som en framspelare, säger hockeyforwarden.

Förra säsongen var Dennis Santesson med och förde upp Bajen Fans IF till division 1. Planen var fortsätta i grönvitt den här säsongen, när klubben bytt namn till Hammarby.

– Vi hade kört hela sommaren och jag började se fram emot säsongen. De sa att de inte kunde ha kvar mig som spelare när min pappa var tränare, det var lite luddig anledning och det är klart att jag blev lite besviken.

Han skulle börja jaga ny klubb­adress när Värmdös tränare Ari Turpeinen ringde.

– Jag visste inte vem han var innan han ringde. Men han ville ha över mig och jag är glad att jag hamnade här. Hela klubben är proffsigare. Enkla grejer som att vi har ett eget omklädningsrum, det hade vi inte i Hammarby. Även om det är en serie ner är jag inte besviken att jag hamnade här.

I alltvåan har Santesson spelat mycket i både Värmdös förstafemma och i powerplay och leder skytteligan.

– Jag har alltid varit en poängspelare. Men när jag var i Botkyrka och när jag kom till Hammarby hade jag lite problem med självförtroendet. Jag känner mig mer som en framspelare än en målskytt. Men nu spelar jag i så bra kedja med Henke Nordlund och Alexander Dypbukt så det är bara att hålla klubban i isen så blir det mål.

Han och kedjekamraterna ligger etta, tvåa och trea i poängligan när det gäller powerplay.

– Powerplay gick lite knackigt före jul men nu har vi fått i gång det riktigt bra. Det känns skönt inför en kommande eventuell kvalserie till division 1. Vårt mål är att ta oss till division 1 och det ska vi klara av.

Mellan 2010 och 2012 spelade han ­i Nacka och fick uppleva några derbyn mot Värmdö. Mycket talar för att lagen drabbar samman igen i kvalserien till division 1. Nacka ligger i botten av division 1D och Värmdö i toppen av alltvåan.

– Jag vet vilka spelare de har och jag darrar inte när jag läser deras laguppställning.

Derbyna brukar vara hetare än de flesta andra matcher.

– Det blir lite annorlunda stämning än i en vanlig serielunksmatch. Det är ju den närmaste klubben och vi konkurrerar om samma sponsorer. Det kommer mer publik och blir bättre tryck – det är ju sådana matcher, när det gäller något, som man vill spela.

Fakta

Satsar hellre på fotboll än hockey

Namn: Dennis Santesson.

Ålder: 21 år.

Bor: Segeltorp, Huddinge.

Familj: Mamma Marlen, pappa Jan, lillasyster Tine, 19, och den norska skogskatten Gucci.

Intresse: ”Jag är en speltok och gillar att lägga in ett bet då och då. Men mest på fotboll – ishockey är ju så ovisst.”

Aktuell: Leder skytteligan i alltvåan. Spelar hemma i Ekhallen i kväll klockan 19.00 när Värmdö möter Tyresö Hanviken.