ANNONS

Värmdös match skjuts upp efter dödshot

Södertäljeklubben ställer in all seniorverksamhet.
Södertäljeklubben ställer in all seniorverksamhet.
Den kommande helgens fotbollsmatch mellan Södertälje och Värmdö i division två skjuts upp. Svenska fotbollsförbundet tog beslutet efter att ledare i Södertälje har dödshotats.
– Det är ett dödshot och det måste man ta på fullaste allvar, säger en av ledarna till Dagens Nyheter.
ANNONS

Efter en träning möttes en ledare i Södertälje FK av ett mordhot. En lapp satt på bilen som även hade blivit utsatt för skadegörelse. Flera andra personer i klubben har även dem nåts hav hot. Hoten polisanmäldes och en utredning har startats.

”Dödshot måste man ta på fullaste allvar”

– Det är ett dödshot och det måste man ta på fullaste allvar, säger ledaren till Dagens Nyheter.

Södertälje har ställt in all seniorverksamhet tills vidare och bad om att få ställa in matchen mot Värmdö den kommande helgen vilket det Svenska fotbollsförbundet gick med på. När matchen ska spelas är i dagsläget inte bestämt.

Andra uppskjutna matchen på 2 veckor

Det är andra gången på två veckor som yttre faktorer ser till att en match match skjuts upp. Senast var det misstänkt matchfixning som stoppade matchen mellan Göteborg och AIK i Allsvenskan.

– Det är klart att det är riktigt illa att vi åter får ett hot och en uppskjuten match som påverkar seriespelet, säger Martin Fredman, säkerhetschef på förbundet till DN.

ANNONS