Alie Sesay, IK Frej
23-årige Alie Sesay förstärker IK Frejs backlinje inför lagets tredje säsong i Superettan.

IK Frej värvar mittback från England

Sport 

Den 23-årige mittbacken Alie Sesay är klar för IK Frej Täby. Han ansluter närmast från Barnet FC i engelska League 2, men är skolad i de regerande engelska mästarna Leicester City som han tillhörde fram till januari i fjol.

Vi har studerat Alie i många matcher och vi bedömer att han har en spelstil som passar väldigt väl in i Frejs fotboll. Han är aggressiv och snabb i sitt försvarsspel och offensivt är han skicklig med boll. Hans spelstil passar nog bättre in i Superettan än League 2, om man säger så, säger IK Frejs manager Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Alie Sesay fick aldrig något A-lagskontrakt med Leicester utan tillhörde U23-laget där han gjorde 49 matcher innan han lämnade för Barnet FC för ett år sedan. Sesay hardessutom gjort två landskamper för Sierra leone, där han också har ett medborgarskap.

Till Täby kyrkby i dag tisdag

Värvningen av Sesay har varit på gång en tid men det administrativa har dragit ut på tiden. Men i dag tisdag är han redo att ansluta till truppen och flytta till Täby kyrkby. Bartosz Grzelak ser inte Sesay bara som en bra fotbollsspelare utan även som en injektion i gruppen.

– Jag har spenderat lite tid med Alie när han var och hälsade på oss för några veckor sen och det är en sympatisk kille med båda fötterna på jorden. Han har en mycket professionell inställning till fotbollen och är beredd att offra mycket för att lyckas. De vi har pratat med i Leicester har bara det bästa att säga om honom. Jag är övertygad om att han kommer bidra både på och utanför plan, säger han.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus