AIK värvar storstjärna från USA

Janel McCarville, AIK basket, Solnahallen
Janel McCarville förstärker ett redan starkt AIK i damernas Superetta.
AIK Basket har gjort klart med ett sensationellt nyförvärv från USA till damlaget i Superettan. 34-åriga Janel McCarville, som senast spelade i WNBA-finalen, har skrivit på för resten av säsongen.

– Det är såklart otroligt stort att vi har lyckats med denna rekrytering. Förutom ett rejält lyft för laget och hela klubben tror jag att värvningen av Janel McCarville kommer att påverka tjejerna och dambasketen i hela Stockholm på ett positivt sätt. Hon är, förutom en fantastisk spelare, också en mycket karismatisk person. Hennes meritlista är imponerande och även om hon är en bit ifrån matchform får vi en spelare av världsklass till oss, säger chefstränaren Anders Härd till klubbens hemsida.

Den 188 centimeter långa centern valdes först av alla i WNBA-draften 2005 och fick sitt stora genombrott i ligan 2007 då hon spelade för New York Liberty. Några år senare flyttade hon till Minnesota Lynx där hon vann WNBA-finalen under sitt första år.

Återförenas med Kadidja

– Jag ser fram emot att både spela för AIK och hjälpa klubben att utvecklas, vinna Superettan samt kvala upp till Basketligan. Att spela i Stockholm har alltid varit lite av en dröm för mig och jag ser också fram emot att få återförenas med min vän Kadidja Andersson. Vi spenderade tre år tillsammans på University of Minnesota och jag är rätt säker på att vi kan ta klubben till nya höjder, säger Janel McCarville.

AIK:s damer blir med nyförvärvet ännu starkare. Laget vann alla matcher i norra Basketettan och besegrade även Högsbo i premiären i Superettan.

Superlördag i Solnahallen

På lördag spelas nästa match, borta mot Wetterbygden Sparks och på tisdag är det dags för derby hemma mot KFUM Central.

Därefter väntar Superlördag i Solnahallen, en familjedag den 28 januari. Då spelar både AIK:s herrar (klockan 14) och damerna (klockan 17). AIK:s maskot Gnagis är på plats, det blir ansiktsmålning och godispåsar och ballonger till alla barn, och barn under 11 år går in gratis.