AIK Bandy värvar världens bästa målvakt

Andreas Bergwall
Andreas Bergwall lämnar VSK i Elitserien för AIK, hårdsatsande nykomling i Allsvenskan.
AIK:s storsatsning för att nå Bandysveriges finrum, Elitserien, fortsätter. Nu är det klart att stjärnmålvakten Andreas Bergwall lämnar Västerås SK och ansluter till AIK Bandy som är nykomling i Allsvenskan.

– Nu har vi världens bästa målvakter i både dam och herr. Andreas Bergwall gör Linda Odén sällskap i AIK och nu blir det extremt svårt att göra mål på våra lag. Att AIK lyckas få en spelande legend att vakta vårt mål i ambitionen att nå Elitserien är ingenting annat än fantastiskt. Andreas tillför AIK rutin, vinnaregenskaper och ett ledarskap som är blytungt, säger Jonas Galotta, vice ordförande i AIK Bandy.

”AIK:are i hela mitt liv”

Utöver att spela kommer Andreas Bergwall att ingå i AIK:s ledning som assisterande tränare åt nyrekryterade Pelle Fosshaug. Precis som Fosshaug har Bergwall skrivit på för två år.

– Jag har varit AIK:are hela mitt liv men aldrig trott att jag ska få chansen att vakta AIK:s bandymål. I ett AIK på väg framåt ser jag det som en självklarhet att vara med och bidra i viljan att i första hand nå Elitserien. AIK som klubb förtjänar att spela i den högsta serien och jag anser det vara bra för svensk bandy om vi lyckas, säger Andreas Bergwall.

Utsedd till världens bästa målvakt elva gånger

Den 43-årige stormålvakten inledde sin bandykarriär i Lesjöfors IF. På meritlistan har han bland annat 198 landskamper, sju VM-guld, fem SM-guld och tre World Cup-guld.
Han har dessutom vunnit guld i den ryska ligan, den ryska cupen, europacupen samt blivit vald till ryska ligans bäste målvakt, årets målvakt i elitserien (fyra gånger) och fått utmärkelsen världens bäste målvakt hela elva gånger.