Vasalund möter Dynamo Kiev i Spanien

De rödsvarta killarna i Vasalunds IF p-04 Akademi.
De rödsvarta killarna i Vasalunds IF p-04 Akademi.
Vasalunds P-04 Akademi har spelat bra i under 2016. Därför är de nu inbjudna till en internationell fotbollsturnering i Spanien som spelas i månadsskiftet mars/april.

Vasalunds trettonåringar är inne i en utvecklingsfas där de snart byter 9-manna fotboll mot 11-manna. Laget har som en del av utvecklingen planerat in för en utlandsresa med internationellt motstånd under sommaren. Nu har Vasalunds P-04 akademi, efter att de spelat bra under vintern, blivit inbjudna att delta i Nordic Challenge Trophy i Spanien.

– Det är jättekul att det har gått så bra och denna inbjudan är ett kvitto på det. Basen i laget har spelat ihop i 4 år, det är ett litet gäng som byggde upp en bra teamkänsla och anda i gruppen. Resultaten kom förra året med två separata cupvinster och bra spel i St. Erikscupen, säger Eskil Engnér som är lagledare för laget.

Under hösten har laget haft tre till fyra träningar i veckan plus matcher och stundtals känt sig slitna. Den långsiktiga moroten var utomlandsresan i sommar. När det blev klart att det blev ytterligare en turnering mot lag från andra länder blev det glada miner från spelarna.

– Grabbarna går på moln just nu. De ser verkligen fram emot att få spela i Spanien och att få debutera internationellt mot Dynamo Kiev är verkligen speciellt, säger Eskil Engnér.

Men det är inte bara åka iväg på resor som denna, det är även en ekonomisk fråga. Alla får dra sitt strå till stacken för att få ihop lagkassan genom olika insamlingsaktiviteter.

– Vi hade inte denna resa i budgeten så det blir en utmaning att få ihop ekonomin. Det är ändå en satsning vi väljer att göra då det känns som rätt steg i utvecklingen och får leta sponsorer som kan hjälpa till. Oavsett vilket blir det ett minne för livet för spelarna, säger Eskil.

Nordic Challenge Trophy är en 11-mannaturnering och spelas i Salou, tio mil söder om Barcelona. Matchdagarna är  den 30 mars till 2 april.

Fakta

Vasalunds motståndare i grupp b:

Dynamo Kiev (Ukraina)
NDSL (Irland)
Tokai Elite (Japan)
Vojvodina (Serbien)
Vasalunds IF (Sverige)