Vasalund mot ex-grannen AFC i Svenska Cupen

Vasalunds IF, Kalle Karlsson
Vasalunds IF:s tränare Kalle Karlsson.
AFC Eskilstuna som lämnade Skytteholms IP inför årets säsong kommer tillbaka till sin gamla hemmaarena på onsdag då Vasalunds IF tar emot dem i Svenska Cupens andra omgång.

Vasalund avancerade till andra omgången via 4–3 hemma mot Västerås SK i juni. Där skulle motståndet bli ett av de 32 lagen från Allsvenskan och Superettan – och lotten föll på gamla goda grannen AFC.

AFC gick i fjol upp i Allsvenskan och flyttade hela A-lagsverksamheten från Skytteholms IP till Eskilstuna. I högsta serien har det gått tungt för AFC, men i lördags svarade laget för en skräll och slog överlägsna serieledarna Malmö FF med 3–1.

Offensiven måste vässas

För Vasalund gick det sämre i helgen, 0–1 hemma mot Carlstad United BK i höstpremiären i division 1 norra. Förra säsongen slogs Vasalund i toppen av serien, men nu ligger man fast förankrade i mitten efter 15 av 26 omgångar.

– Vi behöver prestera ett bättre anfallsspel och göra fler mål. Det är inte så att vi negligerar defensiven men offensivt behöver vi bli vassare, säger lagets tränare Kalle Karlsson till klubbens hemsida.

Jämnt i serien

Någon specifik målsättning inför återstoden av serien har han inte satt upp.

– Det är så jämnt i serien att man inte kan blicka långt framåt utan min målsättning är alltid att vinna varje enskild match och att vi ska utvecklas individuellt och kollektivt.

Nästa seriematch är Assyriska FF borta på söndag, den 27 augusti.

Gruppspel i potten

Men först väntar alltså ett cupmöte mot AFC på onsdag. Vinnaren går vidare till tredje omgången som är ett gruppspel med fyra lag, mestadels från Allsvenskan och Superettan, som spelas våren 2018.

Matchen på onsdag har avspark klockan 18.30.