Vasalund jagade ikapp BP i jakten på Superettan

Vasalunds IF
De tre målskyttarna för Vasalund mot Brage – Kevin Kabran, Axel Björnström och Ekin Bulut.
Vasalund tog en viktig seger, 3–1, mot IK Brage hemma på Skytteholms IP i söndags. Med två omgångar kvar av division 1 norra är det en tät kamp om seriesegern. Det står mellan Vasalund och BP – och lagen möts i sista omgången.

Mot Brage öppnade Vasalund i hög fart och gjorde två snabba mål, Kevin Kabran i 9:e minuten och Axel Björnström på straff i 11:e.

– Det som var den stora skillnaden i dag, och som gör att vi vinner, är att vi tar ledningen och att vi har mer att spela för, säger Vasalunds tränare Pascal Simpson till IK Brages hemsida.

Bortalaget fick hopp om poäng då de reducerade i mitten av andra halvleken, men bara sju minuter senare avgjorde Vasalunds skyttekung Ekin Bulut med sitt 13:e mål för säsongen.

– 3-1 kom ganska snabbt så jag hann aldrig bli direkt nervös. Jag tycker att vi hanterade det ganska bra, säger Pascal Simpson som efteråt gav extra beröm till mittbacken Marko Markovich och mittfältaren Kevin Kabrans första halvlek.

I och med segern gick Vasalund upp på samma poäng som serieledande BP. Båda lagen har 17 segrar, 6 oavgjorda och endast 1 förlust på 24 matcher, men BP har 38 plusmål mot Vasalunds 33.

För BP väntar bortamatch mot Nyköpings BIS på lördag. Vasalund tar emot Västerås SK hemma på Skytteholm på söndag, den 30 oktober, klockan 17.

Veckan därpå, den 6 november, ska allt avgöras. Då möts de båda seriesuveränerna, med BP som hemmalag på Grimsta IP.