Klart i dag: Vasalunds kvalmatch på Skytteholm spelas på söndag

Vaslunds IF
Vasalunds IF värmer upp inför sista seriematchen mot BP (0–3) som trots snö kunde spelas på Grimsta IP i söndags. Kvalmatchen mot Syrianska i hemma på Skytteholms IP i onsdags fick däremot skjutas upp. Den spelas i stället på söndag, den 13 november.
Den uppskjutna matchen i kvalet till Superettan mellan Vasalund och Syrianska ska spelas på söndag, den 13 november. Det beslutade Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté i dag fredag.

Första kvalmötet mellan Vasalund och Syrianska skulle ha spelats på Skytteholms IP i onsdags, men det extraordinära snöfallet omöjliggjorde spel.

Därefter har klubbarna varit oeniga om när matchen skulle spelas. Vasalunds IF har förespråkat söndag för att man skulle hinna få bort all snö, även från läktaren.

– Det är en högriskmatch och då måste allt vara helt säkert, säger Vasalunds sportchef Chengis Rehman till TT

FC Syrianska ville hellre spela på lördag för att returmötet, deras hemmamtach i Södertälje, inte skulle bli alltför försenat.

Nu har Tävlingskommittén alltså avgjort frågan. Första kvalmatchen spelas på söndag, klockan 17, på Skytteholms IP. Avgörande var att säkerheten kring arrangemanget skulle kunna garanteras, och söndagen var även det datum som Polisen förespråkade, förklarar TK.

Andra matchen spelas i Södertälje på onsdag den 16 november, klockan 19, för att föreningarna ska få två dagars speluppehåll mellan matcherna.