Vasalunds hopp lever inför sista omgången

Vasalund mot Djurgården hemma på Skytteholms IP – där man är piskade att vinna på lördag.
Vasalund mot Djurgården hemma på Skytteholms IP – där man är piskade att vinna på lördag.
Vasalunds IF:s herrar gjorde en stark insats (3–3) och tog en poäng borta mot redan klara seriesegraren IK Brage i söndags. Därmed lever hoppet inför sista omgången i division 1 norra på lördag. Vasalund är kvar på nedflyttningsplats, men både Sollentuna FF och Sandvikens IK är inom räckhåll.

Med kvarten kvar på Domnarsvallen ledde Vasalund med 3–1 efter två mål av Yussuf Saleh och ett av Kenny Pavey. Men IK Brage hann både reducera och kvitera till 3–3 – på övertid – innan slutsignalen ljöd.

Poängen Vasalund fick med sig ger ändå hopp inför sista omgången, som spelas på lördag den 4 november.

Tre poäng bakom

Vasalund ligger på 12:e plats och måste ta sig förbi minst ett av lagen Sollentuna FF och Sandvikens IK för att klättra upp över nedflyttningsstrecket och rädda nytt kontrakt i ettan.

Både Sandviken och Sollentuna har 29 poäng (med -8 respektive -11 i målskillnad) medan Vasalund har 26 poäng och -8 i målskillnad.

Vasalund måste alltså vinna sin match, mot tabellfyran Umeå FC hemma på Skytteholms IP, samtidigt som något av lagen man jagar förlorar.

Avgörs på lördag

Precis som Vasalund möter både Sandviken och Sollentuna topplag på hemmaplan. Sandviken tar emot trean Västerås SK medan Sollentuna ställs mot tvåan Akropolis IF. Tyvärr för Vasalunds del har varken Västerås eller Akropolis något att spela för.

Klockan 14 på lördag är det avspark för matcherna i norrettans sista omgång. Två timmar senare står det klart om Vasalunds IF räddat nytt kontrakt i ettan eller degraderas till division 2.