Vilda Väsby i klassikermöte – tar emot Bajen i Vilunda

Väsby hockey
Klassikermöte i kväll när Väsby Hockey tar emot Hammarby hemma i Vilundahallen.
Väsby IK skrällde och gick upp i Elitserien efter segrar mot bland andra Hammarby IF i playoff. Roger Melin myntade begreppet ”Vilda Väsby”. Det var 30 år sedan, vilket firas i kväll måndag med en repris på kvalmatchen Väsby–Hammarby – nu som seriematch i Hockeyettan östra.

Jubileumsmatchen mellan Vilda Väsby och Hammarby spelas i Vilundahallen med start klcokan 18.45 och sänds även i Hockeyettan.tv. Programledare är Peppe Eng och studioen gästas av profiler som Challe Bergslund, Rolf Ridderwall och LG. Jansson.

Väsby Hockey hoppas att ishallen ska koka så som för snart 30 år sedan. Lagen har haft ett antal tuffa duster även på senare år, bland annat vårsäsongen 2012 – då i division 2 – då matchen lockade över 1 600 åskådare och läktarna gungade.

Matchen är mycket viktig för båda lagen. Väsby ligger fyra och Hammarby sexa, men på samma poäng. De fem bästa efter grundserien går vidare till Allettan.

Bortalaget har ett farligt anfallsvapen i Benjamin Blomberg som nyligen har kommit tillbaka efter skada. Han tror på en tät och hård match i Vilundahallen.

– Det brukar alltid vara roliga och hårda matcher mot Väsby, och jag tror inte att matchen kommer skilja sig speciellt mycket från det vanliga. Hårt spel, fart och fläkt och ett par snygga baljor! säger Blomberg till Väsby Hockeys hemsida.

Väsbys back Robin Karlsson hoppas på mycket publik och stöd från läktarna – och han tror att hemmapubliken får jubla mest.

– Vi kommer att vinna mot Hammarby, det är jag helt säker på. 5–2 slutar matchen och jag kommer att vara en av våra målskyttar!