Väsbytjejer lirar på skoj – nu i ny SM-final

Lindahl FF, futsal
Lindahl FF har tagit sitt namn från en advokatbyrå som sponsrar laget.
Lindahl FF, futsal
Lindahl FF fick fira SM-guld första säsongen. På lördag kan de försvara guldet från 2016.
Många av motståndarlagen satsar seriöst. De tränar futsal. Lindahl FF består av fotbollstjejer som spelar eller har spelat fotboll för Bollstanäs SK och som lirar futsal på vintern bara för skojs skull. Ändå kan Lindahl FF ta SM-guld på lördag, för andra året i rad.

– Jag vet inte varför det har gått så bra. Vi har spelat ihop i Bollstanäs, men inte tränat futsal. Vi kör bara matcher och vi spelar bara för att vi tycker att det är jäkligt roligt, säger Pernilla Ebbetyd, målvakt i Lindahl FF.

Finalslog Sätra SK i fjol

Det var inför säsongen 2015/16 som ett gäng tjejer från BSK bestämde sig för att starta ett lag i futsal, som enklast kan beskrivas som inomhusfotboll med 5-mannalag. Det blev succé direkt. Laget tog SM-guld direkt efter finalseger mot Sätra SK.

Den här säsongen har framgångarna fortsatt. Lindahl FF tog sig vidare från seriespelet till slutspel och fram till semifinal mot Falcao Futsal Club i Botkyrkahallen i lördags. Där var man illa ute, låg under med 3–4 med två minuter kvar, men lyckades vända och vinna med 5–4.

Falcao hör till klubbarna som tränar futsal. Vad säger de när ni, som inte tränar, vinner mot dem?

– Jag vet inte. Men jag hade i alla fall blivit väldigt irriterad, säger Pernilla Ebberyd.

I finalen, som avgörs i Helsingborg Arena klockan 13 på lördag, får Lindahl FF möta IFK Göteborg Futsal. Hur de spelar har Pernilla Ebbetyd ingen koll på.

– Nej, jag vet ingenting alls om dem. Jo, förresten, de vann sin semifinal med 7–0, det vet jag.

Hur är det för dig som målvakt att spela futsal jämfört med utefotboll?

– Jättekul! Som i semifinalen. Då hade jag mycket att göra. Och det går lite snabbare än vanlig fotboll, det blir mycket reflexräddningar, säger Pernilla Ebberyd.