Burgare åt alla under sista helgen i Väsjöbacken

Väsjöbacken
Väsjöbacken stänger för säsongen på söndag.
På söndag den 24 mars är det sista chansen att åka i Väsjöbacken för den här vintern.
Som ett tack för säsongen bjuder Väsjöbacken alla åkare på Väsjöburgare.
Så långt lagret (cirka 600 burgare) räcker …

Säsongen i Växjöbacken sjunger på sista versen för den här gången. Endast tre dagar återstår för alla slalomfantaster.

I dag fredag är backen öppen klockan 16–21, endast ankarliften körs men alla nedfarter är öppna och tillgängliga från toppen.

Lördag och söndag – då det alltså bjuds på burgare så långt lagret räcker – är det klockan 10–18 som gäller. Då är även den nedre knappliften i familjebacken igång. Familjebackens övre knapplift, parkliften och babyliften har däremot packats ihop för säsongen.

550 deltagare i Rossknocken

Väsjöbacken har hållit den alpina fanan högt in i det sista. Så sent som förra helgen, den 16–17 mars, avgjordes Rossknocken som är en av Sveriges största alpina ungdomstävlingar i Väsjöbacken.

Trots svåra väderförhållanden samlades ett stort startfält – totalt genomfördes 850 tävlingsåk av 550 deltagare från hela Sverige – och arrangören Sollentuna Slalomklubb engagerade omkring 60 ideellt arbetande funktionärer som lyckades få tävlingen att flyta på utan problem.

Hemmaklubben blev utan medaljer i de äldre klasserna, för 16-åringar och 14-åringar, men i U12 H knep Edvin Huss silver och i U12 D blev det en bronspeng för Karolina Ovrén.

Sollentuna SLK arrangerar SM – i Åre

Även om Växjöbacken nu stänger så är säsongen inte riktigt över för Sollentuna SLK. Klubben står nämligen som arrangör för årets alpina SM som avgörs i Åre den 28 mars–2 april.

Sara Rask

Sara Rask är en av Sollentuna SLK:s egna åkare som kommer att vara med i SM i Åre i nästa vecka. Arkivfoto: Sara Flodin

De 80 bäst rankade i varje gren får delta. Den 28 mars är det slalom, den 29 mars storslalom, den 30 mars Super-G, den 31 mars och 1 april träning för störtloppet, och slutligen själva störtloppstävlingen den 2 april.