Innebandy
På grund av att innbandy spelas på stor yta drabbas de av skadorna i Torvalla.

Vendelsöupprop mot Haningeanläggningar

Sport 

Innebandyklubben Vendelsö IK har åsikter om skötseln av idrottsanläggningarna i Haninge kommun. På grund av skador har de inte kunnat träna i samma utsträckning som innan.

Under vintern har skador på golvet i Torvallahallen påträffats och även ett läckage i taket i Jordbro sporthall. Det har fått en av de drabbade föreningarna som inte kan bedriva sin verksamhet, Vendelsö IK innebandy, att rasa. Ett av pojklagen i klubben har gjort ett upprop till kommunen och skriver på sin hemsida bland annat att Haninge kommuns handfallenhet är förödande.

Skadorna i Torvalla uppkom de efter ett arrangemang i anläggningen inte hade säkrat underlaget och det blev hål i golvet när vikter släpptes. En renovering är inplanerad och ett nytt golv är beställt. Ett beslut i kommunen är taget att vänta med renoveringen till sommaren. Anläggningschefen Jan Molin på Torvalla tycker att situationen är olycklig och tråkigt att innebandyn blir drabbade men att alternativet hade varit mycket värre.

– Vi har mycket verksamhet i hallen och beslutade att rädda det som räddas kan. Alternativet hade varit att stänga ute alla föreningar och de 1500 skolelever som har idrott här. Vi har sagt att vi rullar på och kan fortsätta med 90% av verksamheten, säger Jan Molin.

Flera stora arrangemang är inplanerade i hallen, däribland Thaiboxnings-SM som hade fått ställas in om renoveringen av golvet hade påbörjats.

Snabbt åtgärdat

Vendelsö innebandy befarade också i sitt upprop att det inte skulle gå att bedriva träning i Jordbro sporthall. Tornberget fastighetsförvaltnings AB förvaltar kommunens lokaler anser att de har gjort vad de kan för att idrottshallarna ska hålla bra status.

– Anmälan om läckaget i Jordbro fick vi in den 12:e januari och åtgärdade det inom två veckor. Vi har ett bra samarbete med kommunen och underhåller det vi ska enligt det uppdrag vi har, säger Marita Anheim som är VD på Tornberget fastighetsförvaltnings AB.

Innebandylaget har nu haft möte med kommunen och även kunnat bedriva sin verksamhet i Jordbro sporthall efter att läckaget blev åtgärdat.

– Det var riktigt frustrerande där ett tag när vi inte kunde träna någonstans men det har löst sig med Jordbro nu och det är vi tacksamma för. Vi får även använda en del av Torvalla och har anpassad träning på mindre yta, säger Thomas Johansson som är huvudtränare för Vendelsö p-02 lag.

Thomas hoppas även på att de nya hallarna som har planerats att byggas i Lyckeby och Tungelsta kan påbörjas.

 

Läs mer:
Fotbollsspelaren som blev världsmästare i innebandyFler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus