Viggan hårdsatsar – efterlyser mer stöd av kommunen

Fotocollage Viggan i historiskt kval till Hockeyettan. Pressbild Paul Evans/Viggan
"Det vore kul om alla kom och hyllade laget", säger Pelle Abrahmsén efter succésäsongen.
Viggbyholms IK missar med minsta möjliga marginal uppflyttningen till hockeyettan. Men målsättningen inför nästa säsongen är redan högt satt.
– Vi tycker att klubben är på rätt väg på alla nivåer, säger A-lagsledare Pelle Abrahmsén, som dock efterlyser mer stöttning av Täby kommun.

För A-laget har det historiska kvalet till division varit långt och spännande, även om klubben inte når ända fram. Tionde och sista matchen i kvalserien spelar Viggan hemma i Jägholmshallen mot Nacka HK i dag den 3 april.

– Vi kommer att komma fyra. Vi kommer inte nå en plats i division ett. Men vi vill ju avsluta snyggt och vinna matchen, säger lagledare Pelle Abrahmsén.

Missar uppflyttning

Hur många lag som flyttas upp till hockeyettan efter kvalet beror på en rad faktorer. Enligt förhandsuppgifter som Pelle Abrahmsén har fått missar Viggan uppflyttningen med minsta möjliga marginal. Förlusten mot Wings kan ha avgjort, konstaterar han.

– Troligen är det tre lag som kommer att gå upp.

Abrahmsén: Kom och hylla laget

Pelle Abrahmsén är stolt över att A-laget överträffat alla förväntningar. Han hoppas på fulla läktare trots att sista matchen inte får avgörande betydelse.

– Det vore kul om alla kom och hyllade laget för säsongen som varit.

Slåss i toppen nästa år

Viggbyholms IK:s målsättningen inför nästa år är att vara med och slåss om en plats i hockeyettan, enligt Abrahmsén. Klubbens satsning mot toppen kommer också att ge avtryck i ungdomsverksamheten.

– Nu vet vi att vi kommer försöka att ha ett J20-lag nästa säsong. Eftersom vi har killar som kliver in i den åldern. Då måste vi breda plats för dem att fortsätta med hockey. Men det kommer att bli väldigt trångt, säger Pelle Abrahmsén.

”Vi kommer försöka att ha ett J20-lag nästa säsong. Men det kommer att bli väldigt trångt.”

Kan tvingas köpa in istider

Trängseln i ishallen kommer att tvinga ungdomslagen, J20, J18 och U16, att ibland hitta istid på annat håll, enligt Pelle Abrahmsén.

– Vi tittar på att köpa istider i andra hallar för att få ihop deras tider.

Pelle Abrahamsén efterlyser mer stöd från Täby kommun. Det behövs en till ishall, tycker han. Abrahmsén säger också att Viggan måste vara det enda laget i division 2 där A-laget inte har ett eget omklädningsrum med bås för varje spelares utrustning.

– Vi har ett förråd inne i ishallen där vi har backar med utrustning.

Vill bygga ut hallen

Varken Pelle Abrahmsén eller kollegorna i klubbledningen har vad han vet sett till Täbys ansvariga politiker i hallen under kvalmatcherna. Han säger att klubben inte heller har fått respons på sin önskan om ett nytt omklädningsrum.

– Har inte hört något från kommunen. Vi har skickat in en ritning på ett omklädningrum. En byggnad som ligger utanför i en anslutning till hallen, förklarar Pelle Abrahamsén.