”Viggan” måste vinna i Bålsta

Viggan måste besegra Bålsta HC två gånger på lika många dagar för att nå division 1-kval.
Viggan måste besegra Bålsta HC två gånger på lika många dagar för att nå division 1-kval.
Viggbyholms IK vann division 2 fortsättningsserien, men i play off för att nå kvalserien till division 1 ser det blytungt ut i duellen mot Bålsta HC.

– Nej, nej. Vi kan vända, säger tränaren Stefan Holm.

Viggbyhoms IK vann förra veckan fortsättningsserien med en poängs marginal till Värmdö HC. Truppen hann knappt smälta intrycken innan man skulle in i rinken mot Bålsta HC som slutat fyra i högre alltvåan.

Det blev för mycket. Trots stöd från drygt 300 på läktaren föll laget i söndags med 3–10 hemma i Hägernäshallen.

I morgon spelas returen i Bålsta. Ska ”Viggan” nå kvalserien till division 1 måste matchen vinnas. Lyckas Täbygänget tvingar man fram en tredje och avgörande play off-match, även den i Bålsta, 24 timmar senare.

– Vi har slickat såren och analyserat vad Bålsta gjorde bra i söndags, säger tränaren Stefan Holm.

Inte för ett ögonblick ger han intryck av uppgivenhet. Han har snarare en stark tro på att hans mannskap ska skapa stor oro i Bålstas lag.

– 3–10 speglade inte förra matchen. Vi vann skotten, men Bålsta hade full utdelning.

Förenklat ska Viggan i morgon stå upp bättre de första tio minuterna. Man ska se till att få ner tempot, i synnerhet på Bålstas förstafemma.

– Självklart har vi en tuff uppgift, men killarna ska spela varje byte som om det vore säsongens allra sista. Gör vi det kommer Bålsta att få det mycket jobbigt. Vi har överraskat många i vinter och ska göra det igen, säger Stefan Holm.