”Viggan” nära play off

Trots fem poängs serieledning svävar inte Viggbyholmstränaren Stefan Holm iväg.
Trots fem poängs serieledning svävar inte Viggbyholmstränaren Stefan Holm iväg.
Med fem omgångar kvar leder Viggbyholms IK division 2 östra fortsättning.

Håller laget undan väntar kval till hockeyettan.

Under höstens spel i division 2 östra A klarade Viggbyholm inte att ta sig med bland de fyra lag som gick till alltvåan. Nu kan Täbylaget istället ta bakvägen till kvalspel om platser i hockeyettan.

”Viggan” toppar tabellen med krångliga namnet division 2 östra fortsättning. Poängmarginalen till närmast jagande Värmdö och Eskilstuna är fem respektive sex poäng.

– Målsättningen har från start varit att hänga kvar i division 2, det gäller fortfarande. I höstas gav vi oss chans att gå till alltvåan, men fick inte till det. Vi fann ny energi och i fortsättningsserien har det gått bra, säger tränaren Stefan Holm.

Trots tabelläget vill han vara en ”försiktig general”.

– Vi kan fortfarande ramla ner på kvalplats för att hänga kvar.

Det känns som försiktigt i överkant?

– Det kan gå fort. Och jag är kanske konstig, men jag är inte nöjd med vårt spel. Vi har matchperioder där det inte stämmer.

Efter två tredjedelar av ”fortsättningsserien” samlade Holm truppen innanför en stängd dörr. Då ledde laget serien med knapp marginal. Hans fråga var: ”vilka är era tankar, vad vill ni?”

Svaret är hittills en större serieledning.

– Det är ett jäkla ”go” i truppen och bra med folk på läktaren, på den punkten slår vi nog flera division 1-klubbar i regionen.

I nästa match väntar Spånga på fredag och Viggbyholmstränaren vet att klubbledningen har som mål att över 300 åskådare ser matchen.

– Det skulle ge bra tryck och inspirera.

Lyckas Viggan försvara förstaplatsen väntar play off mot det lag som slutar fyra i alltvåan, just nu är det Rimbo. Bäst av tre matcher gäller och vinnaren går in i kvalserie med resterande tre topplag från alltvåan plus de två lag som slutar sist i hockeyettan östra vår. Vilket i skrivande stund är Tierp och Wings Arlanda.

– Vi ska vara lugna och bara ha nästa match i huvudet. Längre ska vi inte fundera, tillägger Stefan Holm.